ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

5. ΔΑΣΥΛΛΙΟ
Αναμφισβήτητα η προστασία και από τις καταπατήσεις των δύο περιοχών που αναφέρεται είναι απαραίτητη. Πρόθεση του συνδυασμού μας είναι ο καθορισμός των ορίων με μέσα που δεν χωρούν αμφισβήτηση. Όχι δηλαδή με απλή εμφύτευση πασάλων, οι οποίοι μπορούν να μετακινηθούν,  όπως γίνεται σήμερα. Όπως προκύπτει και από το πρόγραμμά μας ρίχνουμε βάρος στην συντήρηση και την αύξηση του πρασίνου τόσο στις παρυφές όσο και στο κέντρο της πόλης. Μάλιστα ήδη έχουμε κάνει προς τούτο επαφές για στενή συνεργασία με εθελοντικές ομάδες όπως οι πρόσκοποι.
6. ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ
Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε το Παναχαϊκό Όρος. Η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης στο Όρος προϋποθέτει σαφώς και την λειτουργία του φορέα διαχείρισης. Για την προστασία του Παναχαϊκού, πρέπει μεταξύ άλλων να περιοριστεί η διάνοιξη νέων δρόμων, καταγραφή-απαγόρευση της αυθαίρετης δόμησης, χωροθέτηση της βοσκής, δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση της έντονης διάβρωσης κ.α. Επί Δημαρχίας μα είχαμε συντάξει πλήρη μελέτη η οποία δυστυχώς παραμένει σε κάποιο συρτάρι.
7. ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
Με την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της Πάτρας έχουμε ζητήσει και έχει γίνει αποδεκτό να ανοίξει ο χώρος που καλύπτει το παρόν λιμάνι από την Καρόλου έως την Πατρέως. Αυτό σε συνδυασμό με την μελλοντική υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες. Παράλληλα προωθούμε σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ, αναπλάσεις μεγάλης έκτασης ώστε να είναι ευχάριστοι για τους Πατρινούς. 
8. ΠΟΤΑΜΙΑ
Θέλω να τονίσω ότι η χωροθέτηση  των ποταμοχειμμάρων είναι αρμοδιότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.  Εμείς θα ασκήσουμε εποπτεία όλων αυτών των περιοχών με τους 300 Δημοτικούς Αστυνομικούς που προσλαμβάνουμε. Παράλληλα η λειτουργία του ΒΙΟΠΑ όπου θα μεταφερθούν οι βιοτεχνίες της πόλης, ορισμένες από τις οποίες θεωρούνται βασικός παράγοντας μόλυνσης του περιβάλλοντος, θα  βελτιώσει την κατάσταση με την ρύπανση. Είναι αυτονόητο ότι θα ελέγξουμε τις όχθες των ποταμών προκειμένου να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν παράνομες αποχετεύσεις. 
9. ΚΕΡΑΙΕΣ – ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΕΗ
Η εγκατάσταση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Στο σχεδιασμό τον δικό μας προβλέπεται η δημιουργία Πάρκου Κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές. Όσο για τους υποσταθμούς της ΔΕΗ ως γνωστόν έχουν γίνει πολλές συζητήσεις προσφάτως. Δύο είναι οι βασικές επιλογές: η θωράκιση και η υπογειοποίηση των υποσταθμών που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο η ΔΕΗ έχει εκφράσει την άποψη ότι το κόστος πρέπει να βαρύνει το Δήμο. Πιστεύουμε ότι με συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις θα δοθεί λύση με προς όφελος της υγείας των πολιτών.
10. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
Στόχος μας είναι να μπει τάξη στην λειτουργία της πόλης σε όλους του τομείς. Ένας εξ’ αυτών είναι και η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων τόσο από φορτηγά όσο και περίπτερα, τραπεζοκαθίσματα κτλ. Οριοθετούνται με ακρίβεια και το σημαντικότερο εποπτεύονται οι χώροι που μπορούν να καταλαμβάνουν τα περίπτερα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Με την βοήθεια των 300 νέων Δημοτικών Αστυνομικών που προγραμματίζουμε να προσλάβουμε, όλα αυτά (σε κέντρο και συνοικίες) ελέγχονται καθημερινά.
11. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Είμαστε θιασώτες της αποκέντρωσης για τον λόγο αυτό δεσμευόμαστε για δύο βασικές ενέργειες. 1ον Δημιουργία ΜΙΝΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα που θα εξυπηρετεί τους Δημότες σε όλα τα θέματα λήψης πιστοποιητικών και πληροφόρησης και θα διαθέτει οργάνωση και εξοπλισμό (προσωπικό, μηχανήματα όπως σάρωθρο, εργαλεία και λοιπά μηχανήματα) για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και συντήρησης των κοινόχρηστων χώρων του Δημοτικού Διαμερίσματος. 2ον Δημιουργία ΚΑΕ (Κέντρου Άμεσης Επέμβασης) που θα καλείται με τριψήφιο αριθμό και θα ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα των δημοτών ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ.
12. ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Το πρώτιστο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη των Πατρών, αναμφισβήτητα, είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών . Δύο είναι τα βασικά αίτια της ατμοσφαιρική μόλυνσης: η κυκλοφορία και οι κακώς συντηρημένοι καυστήρες των καλοριφέρ των σπιτιών. Η δημοτική παράταξη «Φλωράτος Αξία στον Πολίτη» είναι αποφασισμένη κατά πρώτον να βάλει μια τάξη στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στην πόλη και που επιτείνει το πρόβλημα της μόλυνσης. Σήμερα υπάρχει πλήρης έλλειψη πολιτικής στάθμευσης, με πλήρη απαξίωση του πάρκιγκ Γ. Καλεντζώτη στην οδό Παπαφλέσσα και την αδυναμία εξεύρεσης άλλων χώρων. Όλα αυτά αλλάζουν. Δημιουργούνται νέες θέσεις στάθμευσης, ρυθμίζονται οι ώρες φορτοεκφόρτωσης των φορτηγών και η σαφή βελτίωση του κυκλοφοριακού συμβάλει στην μείωση εκπομπής ρίπων από τα οχήματα. Όσον για την ηχορύπανση εντείνονται οι έλεγχοι σε νυκτερινά καταστήματα και δεν χαρίζονται ποινές στους παραβάτες.
13. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
Άμεση δημιουργία παρατηρητηρίου με στόχο να μελετά, να προτείνει, να σχεδιάζει, να ενημερώνει και να αξιολογεί την υπάρχουσα κατάσταση. Άμεση επαναλειτουργία των δύο σταθμών ελέγχου των αέριων ρύπων και της ηχορύπανσης. Εντατικοποίηση προσπαθειών για την καθαριότητα. Ανανέωση του πρασίνου και ανάπλαση Δασυλλίου και Γηροκομειού. Ανάπλαση Καστελλόκαμπου και αξιοποίηση του Πλατανόδασους. Εφαρμογή της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ηλιακής) στα δημοτικά κτίρια για την εξοικονόμηση ενέργειας. Οργάνωση των λαϊκών αγορών με καινούργιους σύγχρονους πάγκους, βιολογικές τουαλέτες και αυστηρή χωροθέτηση της λειτουργίας τους.