ΠΟΛΙΤ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2023

Ξεκίνησε το νέον έτος και οι δυνατότητες προβλέψεων σε οποιοδήποτε τομέα περιορίζονται διαρκώς. Τόσα πολλά απρόβλεπτα γεγονότα – ακραίες  χιονοθύελλες, πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας, δασικές πυρκαγιές, διακίνηση τεράστιων ποσών, Ευρώ-σκάνδαλα τύπου Qatargate, φέρνουν τους απανταχού προφήτες και μελλοντολόγους σε δύσκολη θέση.

Ο γνωστός σας SODRANOEL SOLFARAK πάντως είναι και πάλι εδώ με κάποιες προβλέψεις, που προέκυψαν από συνέντευξή του στον δημοσιογράφο μας NAME ANDNOVILLAGE, που έχει αυτή την αποστολή τα τελευταία τρία χρόνια.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε SOLFARAK, τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες είναι πολλαπλά και δύσκολα: Ενεργειακό, φόροι, κόστος ζωής, κίνδυνος πολέμου, έλλειψη προοπτικών για τους νέους, σκάνδαλα, σχολική και οικογενειακή βία, υγεία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή… θα θέλαμε να μας βοηθήσετε να δοθούν κάποιες εφαρμόσιμες ιδέες προς την κατεύθυνση της επίλυσης τους, αλλά και, αν δεν υπάρχουν λύσεις, ιδέες για άλλες εναλλακτικές ενέργειες, όπως επανάσταση, αυτοδικία, αυτοκτονία στο φυσικό περιβάλλον με γνώμονα το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα… υπάρχει πραγματική σύγχυση!

SOLFARAK: Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σας, θα προσπαθήσουμε στο λίγο χρόνο που διαθέτουμε να διαφωτίσουμε τα πράγματα, αρχής γενομένης από την κλιματική αλλαγή. Παρακαλώ κανονίστε κι εσείς τη σειρά των ερωτήσεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την κλιματική αλλαγή (Κ.Α.), έχετε κάποια άποψη, υπάρχει ή είναι fake news; Η πρόσφατη τεράστια χιονοθύελλα-κυκλώνας στις ΗΠΑ είναι μια σαφής απόδειξη;

SOLFARAK: Φαίνεται ότι τα διάφορα λόμπυ των οπαδών αλλά και των αντιπάλων της Κ.Α. (δηλ. οι climate change deniers) έχουν πλέον πλήρη σύγχυση. Όσο για τους συνωμοσιολόγους, που διαδίδουν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν το τερατώδες σύστημα κεραιών HAARP για τον έλεγχο των ατμοσφαιρικών φαινομένων και των σεισμών και μπορούν με αυτό να προκαλούν κατά βούλησιν τυφώνες, σεισμούς κλπ. ή και μειώνουν τις επιδράσεις τους, έχουν κρυφτεί και «ποιούν τον παπίαν», αφού, αν υπήρχε τέτοιο σύστημα με αυτές τις σούπερ δυνατότητες, οι Αμερικάνοι θα είχαν εξουδετερώσει τον κυκλώνα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το ενεργειακό πρόβλημα θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρεί την χώρα μας;

SOLFARAK: Όχι, άλλωστε στα πλαίσια των κοινωνικών διακοπών ηλεκτροδότησης ο ΔΕΔΔΗΕ αρχίζει να δωρίζει σε κάθε νοικοκυριό, που δεν έχει να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος, από ένα ηλεκτρικό ποδήλατο – δυναμό για την παραγωγή αυτόνομης ηλεκτρικής ενέργειας (η φράση «κάνω τη ζωή ποδήλατο» δεν είναι τυχαία). Αυτή η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε ειδική μπαταρία, που θα τροφοδοτεί βασικά την κινητή τηλεφωνία και το στοιχειώδη φωτισμό της νύχτας. Για μαγείρεμα θα χορηγηθεί ως δώρο σόμπα για την καύση βιβλίων και άλλων επικίνδυνων για το σύστημα υλικών που προάγουν την ανάπτυξη της σκέψης μας και του εγκεφάλου μας (ή και των υπολειμμάτων αυτού), θέτοντας σε αμφισβήτηση την ισχύ του κατεστημένου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι αυξήσεις των κρουσμάτων βίας στα σχολεία, στα ΕΠΑΛ, οι καταστροφές και το BULLYING  μπορούν να σταματήσουν;

SOLFARAK: Προτάσεις υλοποιήσιμες έχουν διατυπωθεί, αρκεί να υπάρξει και πολιτική βούληση.

  1. Κατάργηση των διδασκόντων, που θα αντικατασταθούν με ρομποτικούς καθηγητές άθραυστους και άκαυστους με προγραμματισμένα μαθήματα μέσω του LAPTOP κάθε μαθητή.
  2. Κάθε καταστροφή και βανδαλισμός θα βεβαιώνεται με ειδικές αόρατες κάμερες ασφαλείας και ο λογαριασμός θα πηγαίνει στον κάθε υπαίτιο ή στην οικογένεια του μέσω της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ του.
  3. Στο τέλος του μηνός, οι υπαίτιοι θα εντάσσονται υποχρεωτικώς σε συνεργεία επισκευής όλων των ζημιών με δικά τους έξοδα και υλικά, ως πρακτική εξάσκηση στα μαθήματα που σχετίζονται με τεχνικές εργασίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τις υποκλοπές βλέπετε να υπάρχει πρόβλημα που να διαταράσσει τον ύπνο του μέσου Έλληνα πολίτη;

SOLFARAK: Είναι θέμα ορθογραφίας και ερμηνείας, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας. Κατ’ αρχάς, μια υποκλοπή είναι σαφώς κατώτερη από την Κλοπή, το λέει και η λέξη. Για παράδειγμα το κλισέ των ανελλήνιστων δημοσιογράφων «η κρίση υποβόσκει» συνειρμικώς για κάποιους είναι προτιμότερο από το «η κρίση υπερβόσκει», όπως τα κατσίκια στην ελληνική ύπαιθρο. Αν όμως το γράψουμε «ΙΠΠΟΚΛΟΠΕΣ» πάμε σε άλλο νομικό πλαίσιο, που αφορά πλέον τα εγκλήματα Ζωοκλοπής. Χρειάζονται διευκρινήσεις από τον Κυβερνητικό Απρόσωπο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι πιστεύετε για την εισβολή της τεχνητής Νοημοσύνης σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, διεθνώς αλλά και στη χώρα μας;

SOLFARAK: Διανύουμε την 5η δεκαετία εισβολής της TV στην ένδοξη χώρα μας και ως αποτέλεσμα βλέπουμε την σταδιακή μείωση του I.Q. σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Σε αυτό έχει προστεθεί και η ευρύτατη διάδοση του διαδικτύου, όπου κατακλυζόμαστε από τεράστιο όγκο άχρηστης πληροφορίας, αφού ελάχιστοι το χρησιμοποιούν για την πρόσβαση σε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες γνώσεις και πολύτιμα δεδομένα. Επομένως η Τεχνητή Νοημοσύνη θα υποκαθιστά τις λειτουργίες του εναπομείναντος φυσικού εγκεφάλου μας, ώσπου κάποια στιγμή θα αυτονομηθεί και θα μας καταργήσει εντελώς!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Το λογισμικό PREDATOR νομίζετε ότι είναι αντισυνταγματικό;

SOLFARAK: Στην Οικολογία ξέρουμε όλοι ότι στα φυσικά οικοσυστήματα υπάρχουν οι σαρκοφάγοι (PREDATORS) που κυνηγούν φυτοφάγα ζώα στα πλαίσια του οικολογικού τους θώκου στο τροφικό δίκτυο. Αντίστοιχα, αν χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό στο Υπουργείο Παραπαιδείας, θα μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε εγκαίρως τους πραγματικά άριστους μαθητές και φοιτητές, ώστε να τους προωθήσουμε καταλλήλως για καίριες θέσεις στην αυριανή (αν υπάρχει βεβαίως αύριο…) ελληνική κοινωνία, με αξιοπρεπείς αμοιβές, αλλιώς θα τους χάσουμε από την χώρα μας. Ως προς την αντισυνταγματικότητα ας μην χάνουμε τον χρόνο μας, από τα Μνημόνια και μετά το Σύνταγμα είναι VIRTUAL REALITY, μόνον η ομώνυμη πλατεία της Αθήνας έχει απομείνει, βαρεθήκαμε να το επισημαίνουμε!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς σχολιάζετε τις αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, στις συντάξεις και τα επιδόματα που εξαγγέλλονται συνεχώς;

SOLFARAK: Αν σας πω αυτό που σκέφτομαι, μάλλον θα μας πιάσει ο νόμος Περί ΤΥΠΟΥ και η εφημερίδα θα κλείσει! Ανέκαθεν, ότι μας δίνουν προεκλογικά, αφαιρείται αμέσως «από την πίσω πόρτα» με τις αυξήσεις στις τιμές όλων των αγαθών. Η οικολογικώς αποδεκτή πρότασή μας είναι η καθολική αποχή από αγορές, το δε «καλάθι του νοικοκυριού» να γίνει κανονικό καλάθι και όχι με τρύπα από κάτω, όπως το καλάθι του μπάσκετ! Πάντως η αλήθεια να λέγεται, το ΥΠ.Α.Υ.Τ. (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) έχει στείλει κλιμάκια ειδικών Γεωπόνων, Βιολόγων, Διατροφολόγων, Λοιμωξιολόγων και Παραδοξολόγων στην Κίνα, στη Νότια Αφρική, στην Μαλαισία και σε άλλους εξωτικούς τόπους, για να μελετήσουν τα παράξενα εναλλακτικά τρόφιμα που τρώνε οι Κινέζοι, οι Ζουλού, οι Βουσμάνοι (έντομα, αράχνες, νυχτερίδες, ποντίκια). Έτσι θα πάψει ο ρατσισμός εις βάρος των πουλερικών, αιγοπροβάτων, αγελάδων, ψαριών, οστράκων και άλλων ζωικών οργανισμών, που χρησιμοποιούμε ως αποκλειστικές πηγές πρωτεΐνης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι οι πρόωρες εκλογές θα φέρουν κάτι το θετικό για την χώρα μας, με την συνεργασία πολλών κομμάτων στο πεδίο της Απλής Αναλογικής;

SOLFARAK: Τα νέα κόμματα που πρόσφατα άρχισαν να δημιουργούνται βιαστικά με προβληματίζουν: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ», «ΝΥΧΤΑ 26», «ΚΙΝΗΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ», «ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ», «ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», «ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΠΡΩΪΝΟ»… Τι καλό να περιμένουμε, αφού είναι εμφανής η προσπάθεια να εκβιάσουν τα μεγάλα κόμματα για συνεργασία; Οι ψηφοφόροι αισθάνονται αμήχανοι, αφού τα νεοφυή αυτά κόμματα δεν διαθέτουν τεχνογνωσία για το πού και πώς θα διορίσουν στο Δημόσιο τους πελάτες τους – αυτό άλλωστε ζητούν όλοι από τους πολιτικούς που ψήφισαν. Κανένα από αυτά δεν διαθέτει ανθρώπους ικανούς να σχεδιάσουν και να μελετήσουν νέους νόμους: το έργο αυτό το έχουν αναλάβει τα λόμπυ των ξένων πρεσβειών και πολυεθνικών εταιριών, καθώς και παράγοντες του σκοτεινού διαδικτύου, από την εποχή των Μνημονίων (αιωνία μας η Μνήμη)…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε SOLFARAK, έχετε ήδη μια ηλικία, που, οσονούπω, μπορεί να κληθείτε για ανακύκλωση/βιοαποικοδόμηση. Πώς βλέπετε το μέλλον σας, υπάρχει μετά θάνατον ζωή, θα δικαιωθούν οι ευσεβείς και οι δίκαιοι επί γης;

SOLFARAK: Βάσει της αρχής της αβεβαιότητας του WERNER HEISENBERG, που εμείς την επεκτείνουμε από την κλίμακα των στοιχειωδών σωματιδίων στην κλίμακα των δικών μας σωμάτων, ουδείς δύναται να προβλέψει με ακρίβεια την τύχη του! Ο σκεπτόμενος οικολόγος όμως βασανίζεται από ερωτηματικά, όπως:

-Το υλικό του σώμα βιοαποικοδομείται, η ψυχή του όμως είναι σαν την άυλη συνταγογράφηση; Πώς θα υπάρχει ενεργειακά;

-Ποιος πληρώνει την ενέργεια για την ψύξη, με κλιματιστικό INVERTER του Παραδείσου και το νερό για την άρδευση του χλοοτάπητα στον «τόπο χλοερό», δηλαδή 700 κυβικά νερού ετησίως ανά στρέμμα; Η άδεια χρήσης νερού από ποια ακριβώς υπηρεσία της περιφέρειας χορηγείται;

-Τι γίνεται με την ενέργεια στα καζάνια της κολάσεως, που κοχλάζουν αενάως; Επαρκεί η γεωθερμία προς τούτο; Με βάση ποια νομοθεσία αδειοδοτήθηκαν; Έχει γίνει κατάθεση και έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Πάντως, ως SOLFARAK, όπου και να βρεθώ θα αναλάβω – και αυτό είναι δέσμευση – την αποστολή e-mail ή FAX στην ΟΙΚΙΠΑ, ώστε να τα προωθήσει προς τους καθ’ ύλην συναρμόδιους φορείς πολικούς και θρησκευτικούς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την ρύπανση του Πατραϊκού με μικροπλαστικά, αλλά και κάθε μορφής πλαστικά, βλέπετε κάποια λύση;

SOLFARAK: Όσοι τρώμε ακόμα ψάρια, έχουμε αισθανθεί κάποια πλαστικοποίηση του σώματός μας, αφού μεγάλο μέρος αυτών συσσωρεύεται στον οργανισμό μας. Η επιστήμη περιμένουμε να λύσει και αυτό το πρόβλημα, και η απλούστερη λύση είναι να μπορέσουμε να τα φάμε μετά από επεξεργασία με κατάλληλα ένζυμα που δημιουργεί η Γενετική Μηχανική. Έτσι, νέου τύπου χάμπουργκερ από σόγια + αφομοιώσιμο πλαστικό + μπαχαρικά + κρεμμύδι θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά χάμπουργκερ από κρέας βοοειδών, που εκτρέφονται στα εκχερσωθέντα δάση της Αμαζονίας. Όλα είναι ζήτημα χρηματοδότησης και διαφήμισης.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως γνωρίζετε αν έχει η ΟΙΚΙΠΑ φέτος ή αργότερα προγραμματισμένες εκδρομές σε εξωτικά μέρη;

SOLFARAK: Μία ρηξικέλευθη πρόταση-αίτημα προς τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο ELON MUSK είναι να συμμετέχουμε σε 20ήμερη εκδρομή εκτός Γης προς τον Άρη ή τη Σελήνη, ώστε να έχουν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ άμεση αντίληψη τι γίνεται σ’ αυτούς τους κόσμους. Η συμμετοχή θα κοστίσει βεβαίως, με τη φιλική τιμή-προσφορά 200.000 ΕΥΡΩ κατ’ άτομο, που θα καλυφθεί από χορηγούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξ ολοκλήρου από κατασχεθέντα ποσά του Qatar-gate.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πάτρας βλέπετε να υπάρχει πρόοδος;

SOLFARAK: Σχεδόν σε κάθε ΚΑΖΑΜΙΑ αναφερόμαστε στο πρόβλημα αυτό. Ο μόνος τρόπος για μείωση σκουπιδιών είναι η μη παραγωγή τους, λόγω συνειδητών επιλογών, κυρίως όμως λόγω ανέχειας και οικονομικής κρίσης. Γεωλογικώς αποδεκτή λύση και πρακτική, ο ενταφιασμός τους στο όριο της υποβιθιζόμενης Αφρικανικής Τεκτονικής Πλάκας στην υποθαλάσσια τάφρο ΝΔ της Πελοποννήσου, όπου τα σκουπίδια θα παρασυρθούν κάτω από την Ευρασιατική Πλάκα και θα ενσωματωθούν στα πετρώματα ύστερα από φυσική κατεργασία με αυξημένες θερμοκρασίες και τεράστιες πιέσεις. Αυτό θα είναι ίσως και η τελική λύση, αφού τέτοιες συνθήκες συναντούμε και σε άλλες περιοχές στης Γης, όπου υπάρχουν όρια τεκτονικών πλακών σε υποθαλάσσιες τάφρους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εδώ θα θέλαμε να κλείσουμε την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτησή μας. Έχετε κάποια τελευταία παρατήρηση κ. SOLFARAK;

SOLFARAK: Να υπενθυμίσουμε στους αγαπητούς μας συμπατριώτες και στους ξένους φίλους της χώρας μας, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, μόρφωσης, βάρους, διατροφικών και άλλων συνηθειών και αναζητήσεων ότι:

  1. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.
  2. Το οικοσύστημα της χώρας μας επιμένει να ζει και να αναγεννάται.
  3. Δεν μας τρομάζει η όποια κλιματική αλλαγή, ακόμα και αν πέσει αστεροειδής στη Γη, θα βρούμε τρόπο να επιβιώσουμε, άλλωστε έχουμε αρκετά σπήλαια με νυχτερίδες και αράχνες ως πρόχειρο snack και νερό που στάζει από την οροφή!
  4. Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα πολύ πριν έλθει στο προσκήνιο η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι.
  5. Έχουμε τεράστια ποικιλία τοπίων και βιοποικιλότητας για όλα τα γούστα!

Ας ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με Χαμόγελο (του Παιδιού, του Νέου, του Γέρου) και ευχές για το καλύτερο – τα πολλαπλά επιδόματα θα μας βοηθήσουν, έστω εικονικά και ψυχολογικά. ΕυτυΧΕΣ ΤΟ 2023! Και όταν τελειώσετε το διάβασμα της εφημερίδας μας, σκεφθείτε πριν την πετάξετε: Είναι πολύ χρήσιμη ως καύσιμο, ως χαρτί περιτυλίγματος, πρόχειρο καπέλο, μυγοσκοτώστρα, ενναλακτικό τραπεζομάντηλο, θερμομονωτικό μέσα από το φανελάκι…

 SODRANOEL SOLFARAK

(απομαγνητοφώνηση: ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΤΗΝΙΑΚΟΣ)