Το φράγμα γεμίζει, διοίκηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα!

Τον Μάρτιο του 2018 οι οργανώσεις – μέλη του Συνδέσμου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας με μια ανακοίνωση, που είχε (και δικαίως) ευρεία προβολή και απήχηση, τόνιζαν τη σημασία του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου για την μακροχρόνια υδροδοτική ασφάλεια των Δήμων Πάτρας, Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας. Και απεύθυναν έκκληση προς κάθε πλευρά, ιδίως την Δημοτική Αρχή της Πάτρας, να αφήσει πίσω άκαμπτες θέσεις και να προχωρήσει σε συναινετικές λύσεις σε ό,τι αφορά στο σχήμα διοίκησης του έργου εν λειτουργία.

Ήδη το ευτυχές γεγονός της έναρξης της πλήρωσης του φράγματος με νερό στις 26 Αυγούστου, έρχεται να αναδείξει οδυνηρά την έλλειψη Φορέα Διαχείρισης του έργου, διότι ο βασικός ενδιαφερόμενος, ο Δήμος της Πάτρας τα «έχει στυλώσει» και απαιτεί 100% κρατικό Φορέα, που βεβαίως θα παραδίδει δωρεάν (δηλαδή με έξοδα των φορολογουμένων) το νερό στην Πάτρα και τους άλλους Δήμους. Κάτι τέτοιο είναι ανεδαφικό και η πείσμων άρνηση Διαδημοτικού Σχήματος Διοίκησης από τον κ. Πελετίδη μπορεί να οδηγήσει, στη χειρότερη περίπτωση, σε λειτουργία του έργου από κατά πλειοψηφία ιδιωτικό φορέα. Εξέλιξη όχι επιθυμητή με βάση και τη διεθνή αρνητική εμπειρία όσον αφορά στην ιδιωτική διαχείριση του πόσιμου νερού.

Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά το πρόβλημα, οι θέσεις των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας παραμένουν απολύτως εύστοχες και, δυστυχώς, επίκαιρες.

Έγραφαν στην ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις:

«Ανησυχούμε για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην ολοκλήρωση του έργου, που, όπως επίσημα χείλη έχουν επανειλημμένα αναφέρει, βρίσκεται, για χρόνια όμως χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο περαίωσης πλέον του 95%, καθώς και για την αδυναμία να συμφωνηθεί ένα σχήμα διοίκησης του έργου εν λειτουργία.

Για το πρώτο ζήτημα (της ολοκλήρωσης), που αφορά και στην επαναχάραξη κατασκευής νέας οδικής διέλευσης από την περιοχή του έργου, με δεδομένο ότι η οδός που διέρχεται από τη στέψη του φράγματος είναι ανεπαρκής σε χαρακτηριστικά, αναμένουμε την εκτέλεση του έργου εντός του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025, στο οποίο έχει ενταχθεί.

Σε ότι αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της επί χρόνια έλλειψης προσέγγισης απόψεων για το Σχήμα Διοίκησης, εκτιμούμε ότι ο Δήμος Πατρέων, ως μακράν μεγαλύτερος χρήστης και, επίσης, κάτοχος μια έμπειρης ΔΕΥΑΠ με 120.000 καταναλωτές, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη να μετακινηθεί από άκαμπτες απόψεις που έχει εκφράσει για καθαρά κρατικό φορέα διοίκησης.»

Το θέμα θα είναι ένα από τα πιο καυτά και επείγοντα που θα αντιμετωπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας. Θα μπορέσουν οι, πλην της παράταξης Πελετίδη, παρατάξεις, που έχουν, έστω και μικρή, πλειοψηφία να συνεννοηθούν και να συμπράξουν για την άρση του αδιεξόδου και την υιοθέτηση ενός Διαδημοτικού Σχήματος, με τον πρώτο ρόλο στο Δήμο Πατρέων, σχήματος που στην ουσία του είναι εξίσου δημόσιο με ένα κρατικό φορέα ή θα γεμίσουμε το φράγμα, αλλά νερό δεν θα βλέπουμε; Ή, ακόμη χειρότερα, θα σπρώξουμε τα πράγματα σε λύσεις με καθοριστικό το ρόλο μη δημοσίων φορέων, όπως οι τράπεζες;

Η ανακοίνωση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων του Μαρτίου 2018 κατέληγε με τη διερώτηση αν (Ευρωπαϊκή Ένωση και Έλληνες φορολογούμενοι) μας χαρίζουν …γάιδαρο κι εμείς τον κοιτάμε στα δόντια!

Ας μη δικαιώσουμε πικρά το φόβο αυτόν.

Γιώργος Κανέλλης