ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ!

Μετακομίσαμε και …συνεχίζουμε!
Σε έναν νέο καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο, θα βρισκόμαστε από την προσεχή Δευτέρα 2-11-2020. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από μια δίμηνη σχεδόν αναζήτηση, βρήκαμε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο στη διεύθυνση Τσαμαδού 21, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και δίπλα απ’ τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, για να στεγάσουμε τα…οικολογικά μας όνειρα!
Η αναζήτηση κράτησε πάνω από ένα δίμηνο για την ανεύρεση κατάλληλου (και κυρίως οικονομικού) χώρου και για τη συσκευασία του υλικού της ΟΙΚΙΠΑ χρειάστηκαν δύο περίπου εβδομάδες μεθοδικής δουλειάς. Η μεταφορά έγινε σήμερα με την εθελοντική προσπάθεια 10 μελών της Κίνησης και ενός φορτηγού που γέμισε ασφυκτικά.
 
Ήταν απίστευτα μεγάλος ο όγκος του υλικού από την 35χρονη διαδρομή της ΟΙΚΙΠΑ, απ’ το 1986 (που ιδρύθηκε) μέχρι σήμερα. Και τι δεν είχαμε: Από γραφεία, ντουλάπες καρέκλες, ταμπλό, πανό μέχρι βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, φακέλους, μελέτες, αναφορές, κορνίζες αλλά και κουζινικά, εργαλεία, σκαπανικά (για τις δεντροφυτεύσεις) και φυσικά όλον τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, (ΗΥ, φωτοτυπικά, εκτυπωτές, προβολείς, οθόνες κλπ)
Μισό φορτηγό ακόμη ήταν ο όγκος του (έντυπου κυρίως) υλικού που κατέληξε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης της πόλης, αφού δεν μας ήταν πλέον χρήσιμα. Η τακτοποίηση του νέου μας στεκιού, θα χρειαστεί αρκετές εργατοώρες εθελοντικής δουλείας για να ξαναμπούν όλα αυτά στην κατάλληλη θέση. Το νέο μας στέκι είναι λίγο μικρότερο από το προηγούμενο, αλλά το ίδιο καλαίσθητο και λειτουργικό με όμορφους χώρους και έναν υπέροχο κήπο στον ακάλυπτο.
Όταν με το καλό ετοιμαστούμε (και όταν οι κωρονο-συνθήκες το επιτρέψουν) θα σας καλέσουμε για να τα πούμε και από κοντά, στο νέο μας χώρο. Μέχρι τότε παραμείνετε -όπως πάντα- υποστηρικτές της ΟΙΚΙΠΑ και των προσπαθειών της για την προάσπιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ που λέγεται ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, στην Πάτρα, την Αχαΐα, την Ελλάδα και τον ΠΛΑΝΗΤΗολόκληρο!!