ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

d3

Αγαπούλα τη  σακούλα!!! Των σκουπιδιών, των ευθυνών, της ανακύκλωσης

Ήταν όλοι εκεί. Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της Ξερόλακκος  να πετούν ο ένας στον άλλο  σακούλες  σκουπιδιών αλλά και …πολιτικών υποσχέσεων. Που συνέβη αυτό; Μα στο δρώμενο της ΟΙΚΙΠΑ που έγινε στις 21 Γενάρη στην πλατεία Γεωργίου, τη μέρα έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού. 

 Το σκηνικό ήταν εύγλωττο.

 Ένα κάδος ανακύκλωσης στο κέντρο, ξέχειλος από σακούλες με διάφορες επιγραφές όπως  σκουπίδια, πολιτικές υποσχέσεις, προγραμματισμοί κ.α,  και μια  ταμπέλα που έγραφε: «Αυτό ΔΕΝ είναι ανακύκλωση» Κυκλικά, εκπρόσωποι των αρχών (με τις ανάλογες μουτσούνες), ξερολακιώτες και δημοτικοί σύμβουλοι με ενδεικτικές ταινίες, να πετούν τις σακούλες ( δηλ.το μπαλάκι) ο ένας στον άλλον.

 Γρήγορα μπήκαν στο…κόλπο και πολλοί διερχόμενοι συμπολίτες που έβγαλαν το άχτι τους βάζοντας στόχο με τις σακούλες – ποιον άλλον- τους εκπρόσωπους της εξουσίας. Την παράσταση βέβαια έκλεψε η …αγαπούλα με τα σκαμπρόζικα λικνίσματα της.

Παραλειπόμενο 1. Στο δρώμενο πήρε μέρος και ο (πραγματικός) αντιδήμαρχος καθαριότητας κ.Γεωργακόπουλος που αφού γνώρισε το …σωσία του, συμμετείχε ενεργά  και στον σακουλοπόλεμο.

Παραλειπόμενο 2. Σακούλες πήραν… ξώφαλτσα και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Τζανάκο που ψύχραιμα ανταπόδωσε!

 Και του χρόνου!

Γ.Β