Τα παιδία εφύτευσαν!!!


Εθελοντική δεντροφύτευση στο δασύλλιο του «Καραμανδάνειου» 

Με τη συμμετοχή των παιδιών των εργαζομένων του Νοσοκομείου

d1

Με αφορμή την πρόσφατη κοπή των άρρωστων και κατεστραμμένων δέντρων στο αστικό δασύλλιο του «Καραμανδάνειου» Γ.Ν. Παίδων Πατρών, με κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον και με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε εθελοντική δεντροφύτευση από τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου στον περιβάλλοντα χώρο των 15 στρεμμάτων του «Καραμανδάνειου». 

Με το σύνθημα «Τα παιδία φυτεύει», τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμμετείχαν σ’ ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής δράσης (δεντροφύτευσης). Η ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία φύτευσης και «υιοθέτησης» δέντρου με την τοποθέτηση «ταυτότητας υιοθεσίας» και την παραλαβή «πιστοποιητικού υιοθεσίας» προσέφερε την προοπτική της συνέχισης της φροντίδας των νέων φυτικών ειδών, που είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητά τους. 

Τη μελέτη της επιλογής και του εμπλουτισμού με νέα φυτικά είδη και τις σχετικές οδηγίες φύτευσης, εκπόνησαν αφιλοκερδώς τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ Ηλίας Ντρές, δασολόγος και Διονύσης Μαμάσης περιβαλλοντολόγος, οποίος έθεσε και τους περιβαλλοντικούς στόχους του προγράμματος. Το Δασικό Φυτώριο Λάππα του Δασαρχείου Πατρών και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων εξασφάλισαν την προμήθεια των δενδρυλλίων και των σκαπτικών εργαλείων αντίστοιχα. Τη δράση της δεντροφύτευσης στήριξε με την ενεργή παρουσία της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.). 

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στη Χρυσάνθη Βανταράκη που ήταν «η ψυχή» της δράσης.