Πραγματοποιήθηκε η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών

d2

Δήμος Πατρέων – Μ.Κ.Ο. – Α/θμια – Β/θμια Εκπαίδευση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο πάρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης» και τα παλιά Δημαρχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Βραχναιΐκων, Μεσσάτιδας, Παραλίας και Ρίου. Η δράση αυτή έγινε σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Α.Ε.» με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, των Μ.Κ.Ο. ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει και Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας καθώς και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Αφορμή για τη δράση του Σαββάτου ήταν η ανάγκη που προέκυψε για ανακύκλωση παλαιών τηλεοράσεων με την έλευση του ψηφιακού σήματος στην περιοχή μας. Οι πολίτες της Πάτρας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου φέρνοντας στα σημεία συλλογής όχι μόνο παλιές τηλεοράσεις αλλά και πλήθος άλλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που ήταν προς απόσυρση. Αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης δράσης που πραγματοποιήθηκε την 10η  Δεκεμβρίου 2011. Στόχος του Δήμου είναι να οργανώσει την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε μόνιμη βάση σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Αχιλλέας Γεωργακόπουλος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης και συγκεκριμένα στο προσωπικό του Δήμου και τους Αντιδημάρχους, υπεύθυνους για τις Δημοτικές Ενότητες Βραχναιΐκων, Παραλίας, Μεσσάτιδας, και Ρίου κ. Γιώργο Σιγαλό, κ. Χαράλαμπο Καρκούλια και κ. Κώστα Μπουρδούλη, τους εθελοντές της «Ομάδας Ε» και την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού κ. Μαρία Ανδρικοπούλου, τις Μ.Κ.Ο. ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει, Σύλλογο Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας καθώς και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Η σημαντική συνεισφορά τόσων πολλών παραγόντων και η θετικότατη ανταπόκριση 

των πολιτών αποδεικνύουν πόσο μπορεί να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη εποχή από κάθε πλευρά, και ενθαρρύνουν τις προσπάθειες και τον αγώνα του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στην ανακύκλωση συμμετείχαν 160 πολίτες και συλλογικότητες. Συγκεντρώθηκαν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που γέμισαν ασφυκτικά το κοντέινερ και περίσσεψαν κιόλας.