ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Πατρέων

Ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης του έντυπου χαρτιού ξεκίνησε στο δήμο της Πάτρας, με την τοποθέτηση ειδικών κάδων – μπλε με ΚΙΤΡΙΝΟ καπάκι – για τη συλλογή του. Στους κάδους αυτούς μπορούμε να ρίχνουμε ΜΟΝΟ έντυπο χαρτί, όπως βιβλία, έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, τυπωμένα χαρτιά και χαρτί περιτυλίγματος.

Ο Δήμος Πατρέων τοποθέτησε δεκάδες κίτρινους κάδους σε διάφορα σημεία της πόλης για τη συγκέντρωση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έντυπου χαρτιού. Να σημειώσουμε πως το έντυπο χαρτί δεν ανακυκλώνεται, εάν το ρίξουμε στους γνωστούς ΜΠΛΕ κάδους ανακύκλωσης, διότι δεν είναι εύκολη η διαλογή του στα ΚΔΑΥ, με αποτέλεσμα να καταλήγει στα σκουπίδια και να θάβεται στην Ξερόλακκα. Τα μόνα χάρτινα αντικείμενα, που πρέπει να ρίχνονται στους μπλε κάδους είναι τα χαρτοκιβώτια.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πετύχει το πρόγραμμα ανακύκλωσης του έντυπου χαρτιού, αλλά και γενικότερα κάθε ρεύμα ανακύκλωσης (και κομποστοποίησης μελλοντικά) στην πόλη μας, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του Δήμου προβλέπει το ποσοστό ανακύκλωσης από 4-5%, που είναι σήμερα, να φτάσει στο 40-50%! Ένα στόχος, που, όπως τονίσαμε πρόσφατα και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ! (βλέπε σελ. 16).

Η ΟΙΚΙΠΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για την ενημέρωση των συνδημοτών μας στα θέματα της ανακύκλωσης και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο που δεν αρκούν οι δικές μας προσπάθειες. Χρειάζεται ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΙΣ με συντονιστή το δήμο να συστρατευτούν, για να μπορέσουμε, αν όχι να 10πλασιάσουμε, τουλάχιστον να αυξήσουμε το καθηλωμένο ποσοστό ανακύκλωσης.

Αναζητήστε τη θέση των κίτρινων κάδων της πόλης στην παρακάτω διεύθυνση:

https://tinyurl.com/recyclexarti

 

Θωμάς Κουτρούμπας