ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Η Στροφυλιά πρέπει να προστατευτεί. Βοηθήστε και σεις!

Παλεύουμε από το 1980.
Βρισκόμαστε στο 2018, ΕΝΑ ΒΗΜΑ πριν το τέλος!
Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Την οικονομική σας στήριξη και είναι η πρώτη φορά που σας τη ζητάμε.

Ο σκοπός είναι για μας ΙΕΡΟΣ: Η προστασία του δάσους της Στροφυλιάς από τους καταπατητές των Σαμαραίικων.

Διαβάστε προσεκτικά και επιγραμματικά, μιας και το «σήριαλ» κρατάει 38 ολόκληρα χρόνια και για να σας εξιστορήσουμε όλα τα γεγονότα θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες της «εν αιθρία»

• Στην καρδιά του δάσους της Στροφυλιάς (στη θέση «Σαμαραίικα») έκταση 803.590,65 τ.μ. η οποία έχει καταπατηθεί και εκχερσωθεί από ιδιώτες, κηρύσσεται αναδασωτέα με πρόταση του Δασαρχείου Πατρών ενώ έχουν εκδοθεί εξήντα (60) Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής του ίδιου Δασαρχείου.
• Στις εκτάσεις αυτές, περί το έτος 1980 κατασκευάστηκαν δέκα (10) αυθαίρετα οικήματα από τους καταπατητές.
• Οι τότε ενέργειες μας, στις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Υπουργείου Γεωργίας (Δασική Υπηρεσία Αχαΐας), για να χαρακτηριστούν αυθαίρετα και να κατεδαφιστούν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
• Οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, ισχυρίζονται ψευδώς ότι είχαν οικοδομικές άδειες της Πολεοδομίας Αμαλιάδος.
• Έπειτα από ενέργειες και προσφυγές της ΟΙΚΙΠΑ, η Πολεοδομία Αμαλιάδος συνέταξε τελικά εκθέσεις αυτοψίας αυθαιρέτων για τις δέκα αυτές οικοδομές. (ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ)
• Οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων προσέβαλαν τις εκθέσεις αυτοψίας αυθαιρέτων, στην Επιτροπή Κρίσεως Αυθαιρέτων Ηλείας.
• Η εν λόγω επιτροπή συνεδρίασε και ΜΕΤΑ ΑΠΟ …ΕΝΝΕΑ ναι εννέα (9) έτη!!! έκανε δεκτές τις ενστάσεις τους (ΝΟΜΙΜΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ)

• Τι κάνει σε μια τέτοια περίπτωση μια ευνομούμενη και συντεταγμένη πολιτεία; ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ την απόφαση της επιτροπής στο Διοικητικό Εφετείο ή την ΑΝΑΠΕΜΠΕΙ στην ίδια επιτροπή για επανάκριση. ΤΙΠΟΤΑ από τα παραπάνω δεν έγινε, παρά τις επίμονες οχλήσεις μας. Οπότε…

• Η ΟΙΚΙΠΑ σε συνεργασία με τους «Πολίτες εν δράσει» και το μέλος μας Κωνσταντίνο Κούρτη, κατέθεσαν 10 προσφυγές (το έτος 2006) στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών.
• Το Α΄ τμήμα του Διοικητικού Εφετείου, εκδίκασε πέντε από αυτές και με την απόφασή του κηρύχθηκαν άκυρες οι αποφάσεις της Επιτροπής Αυθαιρέτων (που έκαναν δεκτές τις ενστάσεις των ιδιοκτητών) (ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ)

• Κατά των αποφάσεων αυτών –που χαρακτηρίζουν αυθαίρετες τις οικοδομές- οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων χρησιμοποίησαν ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ που διαθέτουν. Άσκησαν εφέσεις ενώπιον του συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητούν την ακύρωση τους.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ… ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5΄!!!

Στις 14 Νοεμβρίου 2018 έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η μία από τις παραπάνω εφέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τα δικαστικά έξοδα για την νομική μας στήριξη στο ΣτΕ είναι πολύ μεγάλα και ξεπερνάνε τις (τωρινές) οικονομικές δυνατότητες της ΟΙΚΙΠΑ.

Επί 28 χρόνια τα καταφέραμε …

ΤΩΡΑ ζητάμε τη συνδρομή σας…

Για να κερδίσουμε και αυτή την ΤΕΛΕΤΑΙΑ μάχη και με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας να κριθούν ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ στην καταπατημένη έκταση των Σαμαραίικων.

Η Στροφυλιά πρέπει να προστατευτεί. Βοηθήστε και σεις!

Μπορείτε να καταθέσετε όποιο ποσό επιθυμείτε στον παρακάτω λογαριασμό
GR1802600150000730103530143 EUROBANK, (δικαιούχοι ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ.- ΚΑΝΕΛΛΗΣ Γ.) με την ένδειξη «για τις δίκες της Στροφυλιάς»

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στη Γραμματεία της ΟΙΚΙΠΑ, 2610-321010, 7-9 μμ