Η ΟΙΚΙΠΑ …ΚΑΘΑΡΙΣΕ!!!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ΟΙΚΙΠΑ, με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ο εθελοντικός καθαρισμό στην παραλία Δάφνες του Προαστείου.
Η δράση αυτή της ΟΙΚΙΠΑ εντάσσεται στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών (που για 31η χρονιά συντονίζει η HELMEPA), το μεγαλύτερο εθελοντικό γεγονός του είδους του στον κόσμο με πάνω από 14 εκατομμύρια εθελοντές παγκοσμίως!
Κατά τη διάρκεια της δράσης πέραν του **καθαρισμού **της ακτής έγινε και σχολαστική καταμέτρηση των απορριμμάτων ανά είδος, ώστε να βοηθήσουμε στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος, καθώς τα στοιχεία επεξεργάζονται από τη HELMEPA και προωθούνται στους αρμόδιους διεθνείς φορείς για περαιτέρω αξιοποίηση συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια επιστημονική μελέτη.
Τη δράση μας συνέδραμαν ο Δήμος Πατρέων εκ μέρους του οποίου παραβρέθηκε ο υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας κ. Τριανταφύλλου Αναστάσιος, φοιτητές και επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Πειραματικού Γυμνασίου Πατρών και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ!