ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (Oκτώβριος – Δεκέμβριος 2018)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Σάββατο 13 – Κυριακή 14 /10: Εκδρομή στην Eυρυτανία.

Τετάρτη 17/10, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Η καρδιά της Γης» (El corazon de la tierra). Διάρκεια: 107′, Ισπανία (2007). Σκηνοθεσία: Αντόνιο Κουαντρί. Μια εκθαμβωτική παραγωγή, βασισμένη στο διάσημο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Χουάν Κόμπος Γουίλκιν, αλλά και σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Σε μια πόλη γεμάτη ορυχεία, αγγλικής ιδιοκτησίας, η ταινία επικεντρώνεται στη δυνατή φιλία δύο γυναικών, που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης επαναστατικής διαμαρτυρίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα αέρια που εκκρίνονταν από την καύση των μεταλλευμάτων προκαλούσαν τρομακτική μόλυνση της ατμόσφαιρας, κατέστρεφαν την γη και έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων. Η άφιξη του Μαξιμιλιάνου και οι ριζοσπαστικές του ιδέες περί αντίστασης ενάντια στο κατεστημένο, θα υποκινήσει τους εργάτες να κινητοποιηθούν, προκαλώντας μια από τις πιο αιματηρές εξεγέρσεις στην ιστορία της Ισπανίας.

Τετάρτη 24/10, 4:00 μ.μ. Επίσκεψη και ενημέρωση στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Ανακύκλωσης) στην Ξερόλακα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Τετάρτη 21/11, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Τρεις κι ο κούκος» (The Big Year). Διάρκεια: 100′, ΗΠΑ (2011). Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φράνκελ. Με τους Στιβ Μάρτιν, Τζακ Μπλακ, Όουεν Γουίλσον, Αντζέλικα Χιούστον. Δύο ερασιτέχνες παρατηρητές πουλιών επιχειρούν να νικήσουν τον υπερφίαλο κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, σε έναν άτυπο διαγωνισμό, όπου νικητής είναι όποιος δει τα πιο πολλά είδη πουλιών μέσα σε ένα χρόνο. Κωμωδία με πρωταγωνιστές εκατοντάδες είδη πουλιών στην όμορφη φύση της Βόρειας Αμερικής.

Σάββατο 24/11, 10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στο πάρκινγκ Καλετζώτη. Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ανακυκλώνω στην πηγή».

 Κυριακή 25/11: Ημερήσια εκδρομή στο ηφαίστειο Σουσάκι και την Ελευσίνα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Τετάρτη 19/12, 8:00 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Ο τελευταίος παγιδευτής» (The last trapper). Διάρκεια 105΄. Γαλλία-Καναδάς (2004). Σκηνοθεσία: Νικολά Βανιέ. Με τον Νόρμαν Γουίντερ. Ντοκιμαντέρ με στοιχεία μυθοπλασίας. O Νόρμαν Γουίντερ είναι ένας άνθρωπος απίστευτα δεμένος με τη φύση και τα ζώα του, αλλά αναρωτιέται πλέον αν η ταχύτατη εξάπλωση των υλοτόμων θα του επιτρέψει να συνεχίσει τη ζωή του.

** Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, Σαχτούρη 64 και η είσοδος είναι ελεύθερη.