Δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών

p1010692Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση συλλογής ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011. 

Αν και ο καιρός το Σάββατο ήταν ιδιαίτερα κακός, δεν στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση της δράσης η οποία αποτέλεσε πρωτοβουλία των εργαζομένων σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., με την υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Πολίτες Πάτρας εν δράσει, Οικολογική Κίνηση Πάτρας και ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ. 

Στην πλειονότητά τους οι συσκευές προς ανακύκλωση ήταν φωτοτυπικά μηχανήματα, οθόνες, εκτυπωτές, πληκτρολόγια και λοιπά εξαρτήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, μίξερ, κασετόφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά εργαλεία καθώς και αχρηστευμένα μηχανήματα του Νοσοκομείου. 

Μέλη των ΜΚΟ, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και απλοί πολίτες βοήθησαν έτσι ώστε οι συσκευές να τοποθετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο container, το οποίο στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης.  

Στόχος είναι να υπάρχει ένα μόνιμο container στο χώρο του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση αφενός του Νοσοκομείου αλλά και των εργαζομένων. 

Αν λοιπόν έχετε άχρηστες συσκευές που μπαίνουν σε πρίζα και σας «ανάβουν» τα λαμπάκια, γιατί σας πιάνουν πολύτιμο χώρο ή γιατί δεν επισκευάζονται, μπορείτε να τις πάτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε πρωινές ώρες στους: Γιώργο Βλαχάκη (6936114201) και Μαρία Κάργα (τηλ 2613603826 και 2613603000 ζητάτε το 179 beeper). Η βόλτα σας μπορεί φυσικά να συνδυαστεί και με Αιμοδοσία. 

Θυμίζουμε επίσης ότι στο Χώρο του Νοσοκομείου γίνεται Ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών μικρών και μεγάλων καθώς και λαμπτήρων.