Έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ με θέμα: «Η άγρια πανίδα της Ελλάδας»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ

 

Επανέρχεται μετά από δύο χρόνια η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας της ΟΙΚΙΠΑ στα Ψηλαλώνια την παραμονή της Πρωτομαγιάς (30 Απριλίου) στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πατρέων. Θα εκτεθούν φωτογραφίες μελών και φίλων της ΟΙΚΙΠΑ, ερασιτεχνών φωτογράφων,  που απεικονίζουν το μεγαλείο της «άγριας πανίδας της Ελλάδας».

 Η φετινή έκθεση έχει ως στόχο να προβάλει την πλούσια  βιοποικιλότητα της χώρας μας και να ωθήσει τους νέους να προσεγγίσουν τη φύση με τα πόδια, τα κιάλια και τη φωτογραφική τους μηχανή! Παρουσιάζονται πλήθος ζωικών ειδών της ελληνικής πανίδας  όπως μικρά και μεγάλα θηλαστικά, πολλά είδη πουλιών, ψάρια, αμφίβια, ερπετά, έντομα κλπ στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Έχουν επιλεγεί για την έκθεση 111 φωτογραφίες από συνολικά 39 συμμετέχοντες. Η επιλογή έγινε με σύνθετα κριτήρια όπως αισθητικής, διαφορετικότητας, αντιπροσωπευτικότητας κ.α. από επιτροπή που είχε συσταθεί από την ΟΙΚΙΠΑ, αποτελούμενη από τα μέλη της: Οδυσσέα Ξεριζωτή μέλος και της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως», Θωμά Κουτρούμπα Βιολόγο και Γιώργο Χείρα εκπαιδευτικό.

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων ενώ χορηγός είναι το Studio φωτογραφίας Sinis. (Ρήγα Φεραίου 156 και Μιαούλη)

Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες τους οι παρακάτω ερασιτέχνες φωτογράφοι: