ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΟΧΙ, κύριοι του τσίρκο, αυτό δεν είναι ψυχαγωγία και πολιτισμός, είναι μια βαρβαρότητα. Γιατί πίσω από τα λαμπιόνια του τσίρκο τα ζώα βασανίζονται για να μας «διασκεδάσουν».
Στην τρυφερή τους ηλικία περνάν μια σκληρή εκπαίδευση με πολύ ξύλο, με στέρηση τροφής και νερού για να φέρει ο άνθρωπος(;) στα μέτρα του. Πολλά από αυτά δεν αντέχουν τα βασανιστήρια και πεθαίνουν.
Όποιος παίζει και διασκεδάζει πρέπει να έχει συμπαίκτες που να διασκεδάζουν και αυτοί.
Για να σταματήσει αυτό το βάρβαρο θέαμα πρέπει κανείς από μας να μην επισκεφθεί αυτή την αθλιότητα. Να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για το τι συμβαίνει πίσω από τα λαμπιόνια.
Να αγωνιστούμε ώστε να μην ξαναδούμε τσίρκο στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή.
Για την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου
ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Πείτε ΟΧΙ στους εμπόρους της Φύσης, μποϋκοτάρετε το τσίρκο»

Αγαπητέ συνδημότη,
Ξεκινά την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου τις παραστάσεις του το τσίρκο MUNDIAL, παρά την ομόθυμη αντίδραση της πόλης μας όπως εκφράστηκε και από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (28/3/02) και παρά το γεγονός ότι σε μια χρονιά που η πόλη μας θέλει να λέγεται πολιτιστική πρωτεύουσα  της Ευρώπης, η έλευση τέτοιων βάρβαρων θεαμάτων συνιστά, μια τουλάχιστον απαράδεκτη, πρόκληση.  Περιμένουμε βέβαια από την Δημοτική Αρχή αλλά και από τους υποψηφίους δημάρχους να πάρουν θέση για το κατά πόσον τέτοια θεάματα, και εν προκειμένω ειδικά το τσίρκο MUNDIAL, είναι ευπρόσδεκτα στην πόλη μας.

Όμως η επιτυχία ή όχι τέτοιων «θεαμάτων» εξαρτάται από την ανταπόκριση των πολιτών.
Γι αυτό πριν ξεκινήσεις να πας τα παιδιά σου στο τσίρκο οφείλεις να γνωρίζεις ότι :
– Mε την συμμετοχή σου νομιμοποιείς και ενισχύεις το παράνομο εμπόριο απειλούμενων ειδών που οδηγεί στον αφανισμό της άγριας πανίδας και την οικολογική υποβάθμιση του πλανήτη
– Τα άγρια ζώα συλλαμβάνονται μικρά αφού αφανιστεί ολόκληρη η οικογένεια τους και μεταφέρονται αιχμάλωτα σε ασφυκτικά κλουβιά ατελείωτες ώρες κάτω από άθλιες συνθήκες
– Η εκπαίδευση των ζώων, για να εκτελέσουν τα «νούμερα» έξω από την φύση τους, γίνεται με τρόπο βάρβαρο και σαδιστικό.  Ο θηριοδαμαστής με πείνα, δίψα, φωτιά, και πολύ ξύλο λυγίζει τα ζώα μέχρι θανάτου η τρέλας για όσα δεν αντέξουν τα απίστευτα αυτά  βασανιστήρια. Μόνο λίγα ζώα επιζούν της «εκπαίδευσης» και γίνονται «σταρ» των τσίρκο.

Το πρόβλημα είναι κυρίως ηθικό και η ευθύνη σου μεγάλη.
• Μην δίνεις στα παιδιά σου μια κάκιστη αγωγή μέσα από μια ψευδαίσθηση διασκέδασης
• Μην ενισχύεις με την συμμετοχή σου αυτή την απίστευτη βαρβαρότητα
• Μποϋκοτάρισε το τσίρκο MUNDIAL και κάθε τσίρκο με ζώα. 

Πάτρα 3/09/06
Αχαϊκός Σύλλογος για την Μέριμνα των Ζώων
Οικολογική Κίνηση Πάτρας