Απαράδεκτα τα σχέδια για το γήπεδο της Παναχαϊκής

   Αν επρόκειτο να υπάρξει δυνατότητα υλοποίησης των σχεδίων  θα έπρεπε να γίνει (χαριστική βεβαίως) νομοθετική ρύθμιση για τροποποίηση του  υφιστάμενου πολεοδομικού σχεδιασμού, όσον αφορά τις χρήσεις γης,  αλλά   και τροποποίηση των προβλέψεων του υπό τελική διαμόρφωση Γ.Π.Σ.
  Επιπλέον, η κατασκευή ενός εμπορικού μεγαθηρίου σε μια ήδη πυκνοδομημένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή, χωρίς επαρκείς κοινόχρηστους χώρους, θα συνιστούσε βαρύτατη επιδείνωση των συνθηκών ζωής για τους κατοίκους της, αλλά και θα τσάκιζε την τοπική αγορά.
  Για τους λόγους αυτούς η Οικολογική Κίνηση Πάτρας συντάσσεται με την τοποθέτηση του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδος για το θέμα, σύμφωνα με την οποία, οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο χώρο του σταδίου δεν μπορεί παρά κινούνται, αποκλειστικά, στο πλαίσιο:
1.    Της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των αθλητικών του υποδομών και εγκαταστάσεων,
2.    Της ανάπλασης και  αισθητικής αναβάθμισης  του περιβάλλοντα τις κερκίδες μέχρι το όριο της ιδιοκτησίας χώρου, με ταυτόχρονη κατεδάφιση του αντιαισθητικού μαντρότοιχου, 
3.    Την κατασκευής κάτω από τις κερκίδες των αναγκαίων χώρων για   εμπορικές χρήσεις και λειτουργίες που επιτρέπονται από το υπό έγκριση νέο Γ.Π.Σ.
  Η ήδη πληττόμενη από τις απώλειες κοινοχρήστων χώρων περιοχή της Αγυιάς και γενικότερα η Πάτρα δεν αντέχουν παραπέρα τσιμεντοποιήσεις, και μάλιστα χώρων  χαρακτηρισμένων ως κοινωφελών.