Ώρα της Γής

Πάτρα 22 Μαρτίου 2013

 

Να πάρουμε μέρος και φέτος στην «ΩΡΑ της ΓΗΣ»!

 

Με το σύνθημα «Φέτος δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα, προκαλούμε τον κόσμο για  μια καλύτερη ζωή!» η γνωστή και έγκυρη διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF μας προσκαλεί όλους να συμμετάσχουμε, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 20.30 το βράδυ, στην καθιερωμένη πλέον παγκόσμια εκδήλωση της ΩΡΑΣ της ΓΗΣ.

 

Η Ώρα της Γης, όπως είναι γνωστό, είναι μια συμβολική παγκόσμια εκδήλωση σβησίματος των φώτων για μια ώρα, με στόχο να εστιασθεί η προσοχή όλων στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ένα πρόβλημα που απειλεί να οδηγήσει, μέσα στον αιώνα που ζούμε, σε βαριά και μη αντιστρεπτή υποβάθμιση των οικοσυστημάτων, ιδίως της εύκρατης ζώνης του πλανήτη, υπονομεύοντας έτσι και τις προοπτικές της ανθρωπότητας για ποιότητα ζωής και τελικά, την ίδια την επιβίωσή της.

Φέτος το WWF προτείνει, όλοι , πολίτες, δήμοι συλλογικοί φορείς, να κάνουν κάτι παραπάνω από το σβήσιμο των φώτων, αναλαμβάνοντας συμβολικές αλλά και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που προωθούν την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, βοηθώντας έτσι στην συγκράτηση της κλιματική αλλαγής.

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Ώρας της Γης, ο κάθε πολίτης, όπως και οι δήμοι και άλλοι φορείς, μπορούν να καταθέσουν τον δικό τους τρόπο, με τον οποίο θα πείσουν τους συμπολίτες τους να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις, που προτείνει το WWF, για μία καλύτερη ζωή.

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας  καλεί τους φίλους της και κάθε πολίτη, πέρα από την συμμετοχή τους στο σβήσιμο των φώτων να σκεφθούν και να αναλάβουν την ημέρα αυτή, το Σάββατο 23 Μαρτίου, οποιαδήποτε πρωτοβουλία μικρή ή μεγάλη, όπως να χρησιμοποιήσουν πχ ποδήλατο ή μέσα μαζικής μεταφοράς, να καθαρίσουν σημεία της γειτονιάς και κάθε άλλη συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων μπορούν να σκεφθούν.

Εννοείται βέβαια, ότι η συμμετοχή σε συμβολικές δράσεις, έχει μεγάλη σημασία μόνο αν γίνει αφετηρία αλλαγής της καθημερινότητάς μας, όπως και υποστήριξης σε τοπικό και εθνικό επίπεδο πολιτικών που σέβονται το κλίμα και τους φυσικούς πόρους.

Καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη για να παραμείνει ο πλανήτης μας βιώσιμος.

 

ΟΙΚΙΠΑ καλεί επίσης τους φίλους της να πάρουν μέρος στην εκδήλωση με κεριά ρεσώ που οργανώνουν οι Patrinistas το Σαββατο στις 20:00 στην Πλατεία Γεωργίου (απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο).

 

Ο σχετικός σύνδεσμός του WWF : http://www.wwf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=870&Itemid=208