Ώρα ευθύνης για τα απορρίμματα της Πάτρας

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ

 

Δημόσια παρέμβαση έκανε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας για το μείζον θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Πάτρα. Με ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει ως ανεδαφική την εκτίμηση, που προβάλει η Δημοτική Αρχή, για λύση, που θα προκύψει από τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας στου Φλόκα, σε συνδυασμό με την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.
Με βάση τη σημερινή κατάσταση, αλλά και τη διεθνή εμπειρία, μια ρεαλιστική εκτίμηση για τα επόμενα χρόνια είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχει ένα υπόλειμμα της τάξης των 40000 τόνων ετησίως, που θα πηγαίνει υποχρεωτικά στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που όμως έχει κορεσθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
Η ΟΙΚΙΠΑ προτείνει την κατασκευή μιας δεύτερης μονάδας επεξεργασίας στα όρια του Δήμου Πατρέων, για να καλυφθεί η εναπομείνασα ποσότητα και να κλείσει πραγματικά η Ξερόλακκα.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις και τους τοπικούς φορείς να πουν την αλήθεια στον Πατραϊκό λαό και θέτουμε σε δημόσιο διάλογο την πρότασή μας, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνει βιώσιμη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: https://www.oikipa.eu/?p=3960