Συμμετέχουμε ενεργά στην ανακύκλωση

d3

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΚΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση συλλογής ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών προς ανακύκλωση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στο πάρκιγκ Καλεντζιώτη, πλησίον του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου Πατρών. 

Ο καιρός ήταν σύμμαχος και η ηλιόλουστη ημέρα αποτέλεσε για τους Πατρινούς πρωτοβουλία για ενεργή συμμετοχή στην ανακύκλωση και στη νέα οργανωμένη προσπάθεια που ξεκίνησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων με την θερμή υποστήριξη των τοπικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Οικολογική Κίνηση Πάτρας, Πολίτες Πάτρας εν δράσει και ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ. 

Πολίτες της πόλης μας, γονείς, μαθητές έφεραν ό,τι άχρηστη συσκευή είχαν που έμπαινε στη πρίζα και τους έπιανε πολύτιμο χώρο ή δεν επισκευαζόταν και συμμετείχαν ενεργά στη δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Το container της Εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. στην πλειονότητά του γέμισε από συσκευές προς ανακύκλωση που ήταν οθόνες, εκτυπωτές, φωτοτυπικά μηχανήματα, πληκτρολόγια και λοιπά εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, μίξερ, ηλεκτρικά σίδερα κασετόφωνα, τηλεοράσεις, ηλεκτρικά εργαλεία κτλ. 

Παρόμοια δράση θα προγραμματιστεί και σε υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου Πατρέων. Αν διαθέτετε άχρηστες συσκευές που μπαίνουν σε πρίζα και σας «ανάβουν» τα λαμπάκια, γιατί σας πιάνουν πολύτιμο χώρο ή γιατί δεν επισκευάζονται, μπορείτε να τις πάτε στα άλλα δυο μόνιμα container προσωρινής αποθήκευσης συσκευών που υπάρχουν στην Ξερόλακκα και στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο (τηλ 2613603826 και 2613603000 ζητάτε το 179 beeper).

Με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μειώνουμε τον κίνδυνο ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες που περιέχουν κάποια κατασκευαστικά μέρη τους, οι οποίες θα διαχυθούν στο έδαφος ή την ατμόσφαιρα και μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών. Η ανακύκλωση είναι μέρος της λύσης στα προβλήματα διαχείρισης των σκουπιδιών. Συμμετέχουμε ενεργά!!! 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  www.electrocycle.gr.  Tέλος, αξίζει τον κόπο να δείτε το σχετικό βίντεο www.deneinaiparamithi.gr 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)

ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΑ