ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΧΟΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

E1Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες πολιτών της Πάτρας για θέματα που έχουν να κάνουν με κάθε είδους πηγή ηχορρύπανσης. Το Δίκτυο Φορέων για την Προστασία από την Ηχορρύπανση (μέλος του οποίου είναι και η ΟΙΚΙΠΑ), δέχεται σωρεία παραπόνων, κυρίως για ηχορρύπανση από νυχτερινά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, ομάδες πολιτών οργανώνονται, μαζεύουν υπογραφές και καταγγέλλουν στους αρμόδιους φορείς απαράδεκτες συμπεριφορές καταστηματαρχών που δεν συμμορφώνονται με τους νόμους. Το πράγμα δείχνει να έχει ξεφύγει και, δυστυχώς, πολλές φορές οι αρμόδιοι δηλώνουν «αναρμόδιοι». 

Μόνο πολύ πρόσφατα, ύστερα από πιέσεις και του Δικτύου αλλά και ομάδων πολιτών, κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας και δια του προϊσταμένου της υποχρέωσε την Αστυνομία σε αυστηρότερους ελέγχους. Υπήρξαν μάλιστα και αυτόφωρες συλλήψεις καταστηματαρχών.

Ως Δίκτυο, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς (Αστυνομία, Δήμο, Διεύθυνση Υγείας, Δικαστικές αρχές) να εφαρμόσουν τα αυτονόητα. Πρόσφατα είχαμε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος μας υποσχέθηκε ουσιαστική παρέμβαση στις περιπτώσεις ηχορρύπανσης. Ίδωμεν, διότι ο καιρός άνοιξε και το πρόβλημα είναι πλέον ιδιαίτερα έντονο για κάποιους συμπολίτες μας.