Πρόταση της ΟΙΚΙΠΑ στο Δήμο Πατρέων για την καθιέρωση «Πράσινων βραβείων»

 

D3Η ΟΙΚΙΠΑ απέστειλε στο Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμε Δήμαρχε

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την παρακάτω πρόταση, για την οποία είμαστε στη διάθεση του Δήμου για κάθε δυνατή βοήθεια και συνεργασία.

Όπως ίσως και εσείς θα έχετε παρατηρήσει, σε κάποιες περιοχές της πόλης μας (στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες) υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι όχι μόνο αγαπάνε το πράσινο, αλλά πολλές φορές το φροντίζουν με ίδια μέσα, φυτεύοντας λουλούδια στα παρτέρια ή φροντίζοντας τα ήδη υπάρχοντα, δημιουργούν «πράσινα» μπαλκόνια ή ταράτσες, αλλά και καλαίσθητους κήπους.

Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση, εκ μέρους του Δήμου, ενός «πράσινου βραβείου» για την επιβράβευση παρόμοιων καλών πρακτικών εκ μέρους των συμπολιτών μας, που αναβαθμίζουν το αστικό μας περιβάλλον και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Τα βραβεία θα μπορούσαν να απονέμονται κάθε χρόνο, στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στα Ψηλαλώνια για την Πρωτομαγιά.

Εάν βρίσκετε ενδιαφέρουσα την πρότασή μας, είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Δήμου, για να συζητήσουμε περισσότερες λεπτομέρειες και να συμβάλουμε στην υλοποίησή της.