ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΟΙΚΟ-ΠΑΡΕΑ ΠΑΤΡΑΣ

 Παρακολούθηση της διάσημης όπερας του Τ.Βέρντι  «Σιμόν Μποκκανέγκρα» από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου. Η όπερα παίζεται στην καινούργια έδρα της Ε.Λ.Σ. στο ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος. Εισιτήρια οικονομικής θέσης 4ο διάζωμα (εξώστης) 20€, και λίγα των 35€ – 40€ σε πιο χαμηλά  διαζώματα.

 Επίσκεψη στον μοναδικό Βοτανικό Κήπο (Χαϊδάρι) με εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση κακοκαιρίας.

 

Προσοχή: Λόγω χρονικού περιορισμού στην κράτηση για την όπερα, καλό είναι να δηλώσετε συμμετοχή και επιλογή εισιτηρίου μέχρι τις 19/12/2018.

Για όλες τις θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

! Για την επιλογή του εισιτηρίου και άλλες πληροφορίες τηλεφωνείστε μας στο τηλ. 2610-321010, 7-9 μ.μ.

! Για την προκαταβολή της συμμετοχής σας μπορείτε να επισκεφθείτε το στέκι μας στη Σαχτούρη 64 (7-9μμ καθημερινές) ή να καταθέσετε στο λογαριασμό:

EUROBANK

0026-0015-73-0103530143

Δικαιούχος: (Βασιλακόπουλος Γ. – Κανέλλης Γ.)

ΙΒΑΝ: GR1802600150000730103530143

 

 

 

Πληροφορίες για το έργο

Όπερα

Τζουζέππε Βέρντι

«Σιμόν Μποκκανέγκρα»

Παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου (Royal Opera House)

Σκηνοθεσία Ελάιτζα Μοσίνσκυ

 

Αναβίωση σκηνοθεσίας: Ρόρι Φαζάν
Σκηνικά: Μάικλ Γήργκαν
Κοστούμια: Πήτερ Τζ. Χωλ
Φωτισμοί: Τζων Χάρρισον
Επιμέλεια φωτισμών: Μάθιου Μάλμπερρυ
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Κινησιολόγος ξιφομαχιών: Φίλιπ ντ’ Ορλεάν

 

Με τον Σιμόν Μποκκανέγκρα ο Τζουζέππε Βέρντι έπλασε έναν από τους εντυπωσιακότερους ρόλους για φωνή βαρύτονου. Μέσα από το στόμα του ιστορικού δόγη της Γένοβας ο Βέρντι μπόρεσε να εκφράσει την πολιτική του σκέψη και τα ιδανικά του για μια Ιταλία ενωμένη, μακριά από αδελφοκτόνους πολέμους.

Η όπερα γράφηκε το 1857 και ο Βέρντι επανήλθε το 1881 αναθεωρώντας την και προσθέτοντας ορισμένες αριστουργηματικές σκηνές, βασισμένες σε επιστολές του Πετράρχη, μία απευθυνόμενη στο ιστορικό πρόσωπο, τον δόγη της Γένοβας Σιμόνε Μποκκανέγκρα και μία στον τότε δόγη της Βενετίας. Σήμερα πλέον ο Σιμόν Μποκκανέγκρα συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες όπερες του συνθέτη.

Στην εντυπωσιακή παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, ο Μοσίνσκυ επιχειρεί μια ιστορική σκηνοθεσία που εμπνέεται από την τέχνη και την αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. Το λάιτ μοτίφ της σκηνοθεσίας του είναι οι εικόνες της θάλασσας, οι οποίες επανέρχονται διαρκώς, ως μια αναφορά στη θνητότητα. Για το ανέβασμα της παραγωγής το 2013 στο Λονδίνο, οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι «αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής για την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Βέρντι«.

Ο Μοσίνσκυ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όπερας παγκοσμίως, με μια σημαντική, τριακονταετή πορεία στο θέατρο και την όπερα. Το ρεπερτόριό του ποικίλλει και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργα των Μότσαρτ, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ, Στράους. Έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο Λώρενς Ολίβιε καλύτερης όπερας, για τις παραστάσεις του ΛόενγκρινΣτιφέλιο και Η ζωή ενός ακόλαστου. Έχει συστηματικά συνεργαστεί με τις πλέον φημισμένες όπερες του κόσμου, όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, η Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, η Όπερα του Σύδνεϋ, το Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης κ.ά.