Πάτρα πράσινη πόλη ….περίπου!

Πάτρα πράσινη πόλη ….περίπου!

dr2Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών, γυρίστηκε στην Πάτρα τον περασμένο Δεκέμβριο

ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ1

Nα δούμε την καθημερινότητα μέσα από πράσινα γυαλιά μας προτρέπουν τα «Οικολογικά Ημερολόγια», η εκπομπή της ΕΤ1 και ο πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης εστίασε με το φακό του στις προσπάθειες συμπολιτών μας να ζήσουν οι ίδιοι με οικολογικό τρόπο, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν και όλους εμάς.
Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο «Πάτρα, πράσινη πόλη… περίπου» γυρίστηκε σε διάφορα σημεία της πόλης και παρακολουθούμε τον Παναγιώτη Φαφούτη να μιλάει με τους συμπολίτες μας οικολόγους – ακτιβιστές, οι οποίο του εξομολογούνται τι σημαίνει να ζει κάποιος οικολογικά, ποιες ενέργειες κάνουν οι ίδιοι προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και ποιες δυσκολίες συναντούν.
Μέσα από ΤΟ φακό του Πάναγιώτη Φαφούτη και των «φιλοξενούμενων» του, αναπτύσσεται η σημασία της ανακύκλωσης ληγμένων φαρμάκων (Ανδρέας Καλλιβωκάς), η ομορφιά του Παναχαϊκού όρους (Λάμπρος Λόγοθέτης), η οικιακή κομποστοποίηση και η δράση της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (Θωμάς Κουτρούμπας) η προσπάθεια ενός πατρινού να εγκαταστήσει άνεμογεννήτρια στην ταράτσα του, οι επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κ.ά.
Το ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Φαφούτη θα προβληθεί στη μικρή οθόνη, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.
Το πρόγραμμα προβολών του Ιουλίου.
 «Ο τουρισμός ανάποδα» – σκηνοθεσία Μαριάννα Οικονόμου – 8/7
Η Τήλος, ένα μικροσκοπικό νησάκι 533 ατόμων, ορθώνει το οικολογικό της ανάστημα απέναντι στην τουριστική απληστία της γειτονικής Ρόδου και κάνει τα πάντα για να μην της μοιάσει. Άσχετο αν έγινε γνωστή λόγω των gay γάμων που τέλεσε ο πανέξυπνος δήμαρχος!
 «Κρέας – ο πόλεμος των πιρουνιών» – σκηνοθεσία Γιάννης Μισουρίδης – 15/7
Οι πιρουνομαχίες ανάμεσα σε κρεοφάγους και χορτοφάγους έβρισκαν το Γιάννη, πατέρα δύο παιδιών, αδιάφορο μέχρι που η έλευση ενός τρίτου τον έκανε να αναθεωρήσει τη διατροφική του αλφάβητο που ως τώρα άρχιζε και τελείωνε στο γράμμα κ = κρέας.
 «Πάτρα, πράσινη πόλη… περίπου!» – σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης – 5/8