Ημερίδα της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. «Ο ρόλος της δημιουργικής ανακύκλωσης στην διερεύνηση νέων προοπτικών σταδιοδρομίας.»

την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 & ώρα 18:30  στο Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40

Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ RecyclART, όπου η Οικολογική Κίνηση Πάτρας συμμετέχει ως συντονιστής, και το οποίο στοχεύει:

Να βελτιώσει την προσληψιμότητα των ενηλίκων ενισχύοντας τις ικανότητες τους στο τομέα της ανακύκλωσης και του δημιουργικού σχεδιασμού. Να επωφεληθούν καλλιτέχνες εκπαιδευτές και εκπαιδευτικοί μαθαίνοντας νέα αντικείμενα και διευρύνοντας το δίκτυό τους. Να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της βραβευμένης πατρινής startup εταιρείας PHEE, η οποία δίνει δεύτερη ζωή στα  φύλλα των φυκιών Posidonia Oceanica μετατρέποντας τα σε διάφορα αντικείμενα.

H Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου, ιδρύτρια της επίσης βραβευμένης πατρινής startup εταιρείας Liofyllo, η οποία απαρτίζεται από πέντε γυναίκες που συνδυάζουν την διαφορετικότητα τους για να παράγουν ένα καινοτόμο υλικό από φύλλα ελιάς με πολλές χρήσεις.

Στους ομιλητές συγκαταλέγεται και η  Σπυριδούλα Καβαλιεράτου

από την Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Πατρέων για να μας μιλήσει για το φετινό εγχείρημα, της κοινωφελούς επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, να κάνει πράξη τη δημιουργική ανακύκλωση στα καρναβαλικά εργαστήρια για σχολεία όπου τα παιδιά διακόσμησαν ένα άρμα με λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την ανάπτυξη σωστής καρναβαλικής συνείδησης.

Τα μέλη μας Γεώργιος Κανέλλης και Γεωργία Θανοπούλου θα παρουσιάσουν το ρόλο της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. στο έργο RecyclART και τα αποτελέσματα του.

Την ημερίδα θα χαιρετήσουν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή.

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. Τμ. Δυτ. Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης με την ύπαρξη επιπλέον δυνατότητας για απόκτηση Ευρωπαϊκά Αναγνωρισμένου Πιστοποιητικού ESCO 2359.9