Οσμές στην νότια παραλιακή Πάτρα

D3Στην φωτογραφία, που τραβήξαμε στις 4 Οκτωβρίου περιμένοντας να ξεκινήσει το λεωφορείο που μας πήγε στην Στροφυλιά για την ημέρα των πουλιών, φαίνεται αγωγός με εμφανώς βρώμικο περιεχόμενο να καταλήγει στη θάλασσα μπροστά από το πάρκο στο Φάρο. 

Η απόρριψη λυμάτων από τα τμήματα της Πάτρας, των οποίων η αποχέτευση δεν έχει ακόμη συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό, παραδόξως, τμήματα κοντινά σε αυτόν, είναι ένας πιθανός λόγος για την, μερικές φορές ιδιαίτερα δυσάρεστη, οσμή που επιβαρύνει την παραλιακή νότια Πάτρα. 

Υποδομές του λιμανιού, ελλιπώς μελετημένες ως προς τις επιπτώσεις τους στην πρόκληση φαινομένων σήψης, αναφέρονται ως άλλος πιθανός λόγος, όπως επίσης και φυσικές εκλύσεις αερίων.

Είναι αναγκαίο να αποσαφηνιστεί έγκυρα και επιστημονικά ο βαθμός ευθύνης κάθε παράγοντα και να δρομολογηθούν λύσεις κατά προτεραιότητα. Ούτε οι κάτοικοι της περιοχής ούτε κάθε διερχόμενος ούτε οι πολίτες που θέλουν να χαρούν την επέκταση του νότιου παραλιακού πάρκου είναι διατεθειμένοι να ανέχονται επ’ αόριστον την απαράδεκτη αυτή κατάσταση!

Γ. Κ.