Νέος χώρος, νέο ξεκίνημα για την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

 

Τα εγκαίνια των νέων μας γραφείων

 

Η όλο και διευρυνόμενη απήχηση και αποδοχή της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας από την τοπική μας κοινωνία, αποδείχτηκε και στα εγκαίνια των νέων γραφείων μας, το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

 

Ένα πολυποίκιλο πλήθος συμπολιτών, όλων των ηλικιών, γέμισε ασφυκτικά το λειτουργικό χώρο των 120 τ.μ. των νέων γραφείων της οργάνωσης, στη Σαχτούρη 64, στο κέντρο της Πάτρας. Ήταν μαζί μας οι- επί δεκαετίες- συνοδοιπόροι της ΟΙ.ΚΙ..ΠΑ. στους αγώνες για την προστασία της Φύσης στην περιφέρειά μας αλλά και την ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον, αλλά και  νεώτεροι φίλοι και φίλες που ευτυχώς νοιάζονται έμπρακτα για το περιβάλλον.

 

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στον απολογισμό των 27 χρόνων δράσης της ΟΙΚΙΠΑ, με αναφορές  στις δύο βασικές προστατευόμενες περιοχές της Αχαΐας, τα Εθνικά Πάρκα Κοτυχίου -Στροφυλιάς  και του Χελμού–Βουραϊκού, στο βουνό της Πάτρας, το Παναχαϊκό, στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, στη βιώσιμη συγκοινωνία, την ποιότητα του αέρα, την αντιμετώπιση του θορύβου αλλά και γενικότερα την προώθηση μιας πιο συνειδητής στάσης απέναντι στα άλλα ζωντανά είδη και τους φυσικούς πόρους. 

 

Υπήρξαν όμως και τα …αναγκαστικά λόγω αδιαχωρήτου στον εσωτερικό χώρο των Γραφείων μας, πηγαδάκια στο πεζοδρόμιο της Σαχτούρη όπου την τιμητική τους είχαν θέματα όπως οι κοινές ευχάριστες εμπειρίες από τις οικοτουριστικές μας εξορμήσεις.

 

Στην εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκυμανταίρ των «Ηλιόσπορων» για την ιδέα της αποανάπτυξης, παραβρέθηκαν πέραν των φίλων και υποστηρικτών της ΟΙΚΙΠΑ εκπρόσωποι φορέων και πανεπιστημιακοί.

 

Ήδη ο νέος χώρος της ΟΙΚΙΠΑ φιλοξενεί προβολές οικολογικών ταινιώνσυνεδριάσεις φιλικών συλλόγων, σεμινάρια κ.α. Σταθερή βούληση των μελών της Κίνησης είναι να αποτελέσει ένα καλύτερο εφαλτήριο για πιο αποτελεσματική παρέμβαση στα πεδία δράσης της, την προστασία του φυσικού και την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή μελών και φίλων.