Μαγιάτικη απόδραση στην Αίγινα

Λίγο πριν αποχαιρετιστούμε για το καλοκαίρι η σκέψη για μια «καλοκαιρινή απόδραση» στην Αίγινα φάνηκε καλή ιδέα. Ένα διήμερο, λοιπόν, για τις 19 και 20 του Μάη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Καιρός καλοκαιρινός, διάθεση επίσης, και 7 το πρωί ξεκινάμε την διαδρομή μας για τον Πειραιά. Το αστικό τοπίο δίνει τη θέση του στο νησιωτικό και τη θαλασσινή αύρα του.

Για να φθάσουμε στον πολύ όμορφο ναό της Αφαίας πεζοπορούμε 2,3 Km. Μας αποζημιώνει ο καλλίγραμμος ναός και το μικρό μουσείο. Για το μεσημέρι προτιμάμε την παραλιακή Αγ. Μαρίνα, όπου γευματίζουμε με θαλασσινούς μεζέδες. Η επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Νεκταρίου γίνεται λίγο πριν φθάσουμε στο ξενοδοχείο στην όμορφη Πέρδικα. Πρώτο μπάνιο για μερικούς λίγο πριν δύσει ο ήλιος, ξεκούραση και βραδινό φαγητό.

Η δεύτερη μέρα μας ξεκινά με προαιρετική πεζοπορία από τον Μαραθώνα – Ελαιώνας – Μαραθώνας. Λίγο δύσκολη διαδρομή, μας αποζημιώνει όμως η θέα στη θάλασσα, τα καλοφτιαγμένα σπίτια και οι αρχαίες ελιές. Μοναδικές σε μέγεθος με κορμούς γλυπτά. Ευχαριστούμε την οδηγό ξεναγό μας.

Έχει φτάσει μεσημέρι και ξεκινά αντίστροφα ο δρόμος της επιστροφής. Στη χώρα επισκεπτόμαστε το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας και τον αρχαιολογικό χώρο Κολώνας (απομεινάρια του ναού του Επικούρειου Απόλλωνος). Αγοράζουμε το τοπικό προϊόν της Αίγινας, φιστίκια (τι άλλο;) και τα παράγωγά τους.

Πράσινο νησί – καθαρό – ποικίλο, αλλά και με πολύ κόσμο λόγω της κοντινής απόστασης από Αθήνα – Πειραιά. Πραγματικά παίρνεις βαθιά ανάσα. Η επιστροφή μας γίνεται, όπως πάντα, ανάμεσα σε τραγούδια, ανέκδοτα και πειράγματα.

Ευχαριστούμε για την παρέα σας,

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Α.Τ.