Κυριακή στο Δάσος της Στροφιλιάς!

Την Κυριακή 26 Μαρτίου το Goethe-Zentrum Patras, η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και η SoSCIety μαζί με πολλούς φίλους επισκέφθηκαν το εθνικό πάρκο Κοτυχίου Στροφυλιάς όπου τους υποδέχθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου. Η μεταφορά προς και από τη Στροφυλιά διοργανώθηκε από το Goethe-Zentrum με δωρεάν εισιτήριο.

Η εκπαιδευτική αυτή πρωτοβουλία διοργανώθηκε με το σκεπτικό πως το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και ο καλύτερος τρόπος να το προστατεύσουμε είναι να το γνωρίσουμε από κοντά. Και ο υγροβιότοπος Στροφυλιάς τα έχει όλα! Βουνό, θάλασσα, δάσος, λίμνες, παραλία, αρχαιολογικό χώρο και φυσικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα με διασημότερα παραδείγματα τις κουκουναριές και τα φλαμίνγκο!

Επισκεφθήκαμε το παρατηρητήριο του Προκόπου όπου μας υποδέχτηκαν από τη Μονάδα Διαχείρισης Κοτυχίου Στροφιλιάς και προστατευόμενων περιοχών Δυτ. Πελοποννήσου και μας βοήθησαν να παρατηρήσουμε τα πουλιά με τη βοήθεια εξοπλισμού ενώ παράλληλα μας ενημέρωσαν για το εθνικό πάρκο Στροφυλιάς το οποίο προστατεύεται από τη Συνθήκη Ramsar. Έπειτα μεταβήκαμε στη παραλία Καλογριάς  όπου μιλήσαμε για το πως τα μικροπλαστικά απειλούν το περιβάλλον και δείξαμε τη συλλογή δείγματος στις αμμώδεις παραλίες. Ακόμα μιλήσαμε για τις αμμοθίνες και πως αποτελούν ένα σημαντικό οικοσύστημα που πρέπει να διαφυλάξουμε. Τέλος επισκεφθήκαμε και τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων με την απίστευτη θέα που μας επιτρέπει να θαυμάσουμε όλο τον υγροβιότοπο. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν!