Θαλάσσιο μέτωπο: η διεκδίκηση να οδηγήσει επιτέλους σε συνεννόηση

Πάτρα 2-6-2016

Η πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής του κ. Πελετίδη να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με προθεσμία 15 ημερών, προκειμένου να θέσει στο ανώτατο επίπεδο το ζήτημα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της ζώνης του παλαιού λιμανιού της Πάτρας, θέτει και πάλι το στρατηγικό αυτό για την Πάτρα ζήτημα επί τάπητος. 

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, έχοντας πάρει πάντα μέρος στον αγώνα για την διεκδίκηση της παραχώρησης, με προοπτική κυρίαρχη χρήση του χώρου να γίνει η αναψυχή των πολιτών, υποστηρίζει και την σημερινή προσπάθεια για οριστική επίλυση του θέματος. 

 

Θεωρούμε όμως, ότι μετά και την εμπειρία ετών στασιμότητας και υποσχέσεων για παραχώρηση που δεν τηρήθηκαν ή δεν κατέστη δυνατόν να τηρηθούν από τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις, οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και Δήμος Πατρέων, πρέπει να προχωρήσουν σε ένα βαθύτερο και αναλυτικότερο διάλογο, που θα αγγίξει όλες, και τις πιο δύσκολες, πλευρές του θέματος, ώστε μέσω μιας ειλικρινούς κατανόησης των προτεραιοτήτων και των δύο πλευρών να καταστεί δυνατή μια αμοιβαία επωφελής συνεννόηση.