Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από το Μουσείο Φωταερίου μέχρι …το Μέγαρο Μουσικής και τον Πουτσίνι!

 

D1Σε ζεστό κλίμα (παρά το τσουχτερό κρύο) διεξήχθη η πολιτιστική μας εκδρομή στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου. Φθάνοντας στο Σύνταγμα εκμεταλλευθήκαμε τον ελεύθερο χρόνο μας για μια βόλτα στα μαγαζιά της Ερμού, όπου, παρά τις εκπτώσεις, η διάθεση για ψώνια συμβάδιζε με τον καιρό (παγωμένη). 

Αφού «στανιάραμε» για μεσημεριανό στα φαγάδικα της περιοχής, κατηφορίσαμε μέχρι την Πειραιώς, για να επισκεφθούμε το Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι. Ήταν πράγματι εντυπωσιακό, με καλοδιατηρημένες τις παλιές εγκαταστάσεις και κατατοπιστικές τις ταμπέλες με τις πληροφορίες λειτουργίας του παλιού εργοστασίου. Μην ξεχνάμε ότι η βιομηχανική αυτή μονάδα παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 150 περίπου χρόνια!

Στη συνέχεια πήγαμε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου απολαύσαμε την όπερα του Τζάκομο Πουτσίνι «Μαντάμα Μπάττερφλαι». Το πασίγνωστο αυτό έργο, που αφορά στον μοιραίο έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Αμερικανό υποπλοίαρχο Πίνκερτον, αποδόθηκε υποδειγματικά από την Εθνική Λυρική Σκηνή, συνοδεία μιας πολυπληθούς ζωντανής ορχήστρας. 

Με τα καλύτερα συναισθήματα από τις εμπειρίες της ημέρας, αποχαιρετήσαμε την πρωτεύουσα, δίνοντας μεταξύ μας ραντεβού για την επόμενη εκδρομή τον Μάρτη!