ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε την Παρασκευή (27/9) στην πλατεία Γεωργίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα 16 τοπικών φορέων  (βλ. σελ 9) για την κλιματική κρίση.

Εκείνοι που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση ήταν τα παιδιά όλων των ηλικιών και οι μαθητές μας.

 Πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας,  είχαμε εικαστικές δημιουργίες από τα παιδιά που εξέφραζαν  τα συναισθήματά τους για την καταστροφή του περιβάλλοντος, γράφοντας και ζωγραφίζοντας τη δικιά τους ταμπέλα, το προσωπικό τους μήνυμα

Πύρινες και οι ομιλίες των μαθητών που κάλεσαν τους μεγαλύτερους να σεβαστούν τις γενιές  που έρχονται και μην υποθηκεύουν το μέλλον τους.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που δεκάδες μαθητές και πολίτες δημιούργησαν κύκλους «Ζωής» γύρω από τη φλεγόμενη  Γη, πιασμένοι χέρι με χέρι να κινούνται υπό τους ήχους του IMAGINE…

Ο σχηματισμός του «Δένδρου», -στάσης της Γιόγκας-, ήταν ένα ακόμα event από τους παριστάμενους, ένα μήνυμα  για περισσότερη Φύση  στη ζωή μας και στον πλανήτη

Σε χαιρετισμό που απηύθυναν οι διοργανωτές, τόνισαν την ανάγκη για ΑΜΕΣΗ αλλαγή των υφιστάμενων πολιτικών αλλά και των  ατομικών μας πρακτικών, για να προλάβουμε την επερχόμενη καταστροφή.

Με τους ήχους, τα τραγούδια και τα συνθήματα των μαθητών που μετά την εκδήλωση έκαναν τη δικιά τους καθιστική διαμαρτυρία, ένα τεράστιο κύκλο ζωής στη μέση της πλατείας, φύγαμε από την πλατεία πιο αποφασισμένοι και αισιόδοξοι για το μέλλον!

Ευχαριστούμε το Δήμο Πατρέων για την υποδομή που μας παρείχε, καθώς και όσους επαγγελματίες της πόλης προσέφεραν στην επιτυχία της εκδήλωσης.