Ημερίδα της ΟΙΚΙΠΑ

Πάτρα 17-5-2013

 

«Το Περιβάλλον στην Ελλάδα της Κρίσης»

 

  

Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 7μ.μ στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

 

Μέσα στο κλίμα άγχους και ανασφάλειας που προκαλεί η πολύπλευρη κρίση, οικονομικά και πολιτικά κέντρα, προωθούν την άποψη ότι ο σεβασμός, η προστασία και η συνετή διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, αξίζει να υποστούν εκπτώσεις προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι για την οικονομική ανάπτυξη.

 

Θεωρώντας τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων ως θεμέλια του μέλλοντός μας, αλλά και της ίδιας της οικονομικής προόδου-αν πρόκειται να είναι βιώσιμη- η ΟΙΚΙΠΑ διοργανώνει ημερίδα για το ιδιαίτερα κρίσιμο αυτό θέμα με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την ίδρυσή της.

 

Η Ημερίδα έχει τίτλο: «Το Περιβάλλον στην Ελλάδα της Κρίσης» και θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου, ώρα 7μ.μ στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.

 

Οι τρεις εισηγήσεις που θα περιλάβει θίγουν το γενικό πλαίσιο του θέματος των επιπτώσεων της κρίσης στα δημόσια περιβαλλοντικά αγαθά, όσο και τις ειδικότερες περιπτώσεις των προστατευόμενων περιοχών  και των περιβαλλοντικών διαστάσεων του πολεοδομικού σχεδιασμού στην Πάτρα.

 

Αναλυτικότερα, τα θέματα που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα είναι:

«Το Περιβάλλον στην Εποχή του Μνημονίου. Όνειρο ήταν και πάει;»

Εισηγήτρια η κ. Μαρία Καραμανώφ, νομικός, Σύμβουλος Επικρατείας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας

«Ο πολεοδομικός σχεδιασμός στην Πάτρα και οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις του»  Εισηγητής ο κ. Στέφανος Κοσμάς, Τοπογράφος μηχανικός, προϊστάμενος τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής  Ελλάδας.

 

Προστατευόμενες περιοχές: Προβλήματα και Προοπτικές»

Εισηγητής ο κ. Γρηγόρης Ιατρού, καθηγητής τμήματος Βιολογίας  του Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης  Χελμού- Βουραϊκού.

 

Όλοι οι ενεργοί πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι όχι μόνο για να ακούσουν τους εισηγητές αλλά και για να ακουστούν από αυτούς και από μας.