Ημέρα Περιβάλλοντος στην πλαζ της Αγυιάς

E1Πέρα από την ανακοίνωση – γραπτή παρέμβαση σε σημαντικά θέματα του περιβάλλοντος, όπως η πορεία των εθνικών μας πάρκων και τα απορρίμματα, η ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. κατά τη φετινή ημέρα Περιβάλλοντος μετείχε με ομάδα δράσης – σε άψογη ομοιομορφία, πρέπει να πούμε – στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων στο χώρο της πλαζ της Αγυιάς. Επίσης με υλικό του μετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου – Στροφυλιάς.

Μοιράσαμε φυλλάδια και τεύχη της «εν αιθρία», ενώ, εναλλασσόμενοι, παρακολουθήσαμε την ημερίδα, στην οποία παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα θέματα, κυρίως από νέους επιστήμονες. 

Στην εκδήλωση μίλησαν: Η Καλλιόπη Ν. Φωτοπούλου (Ph.D., Γεωλόγος) με θέμα «Πλαστικά και Μικροπλαστικά στο Περιβάλλον», η Εκάβη – Αικατερίνη Ίσαρη (M.Sc., Χημικός) με θέμα «Ο Υδράργυρος στο Περιβάλλον», η Αμαλία Κατσιφάρα (Γεωλόγος) με θέμα «Περιβαλλοντικές Εκτιμήσεις σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αχαΐας», η Χριστίνα Ντούνη (Γεωλόγος) με θέμα «Κομποστοποίηση σε Αστικό Περιβάλλον» και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος (προϊστάμενος τμήματος περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης ΑΔΕΠ) με θέμα: «Πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Πατρέων – ΑΔΕΠ».

Πρέπει με ικανοποίηση να σημειώσουμε την αναβάθμιση και χρήση των κτισμάτων του χώρου της πλαζ, την βελτίωση της παιδικής χαράς και το γεγονός ότι υπάρχει μόνιμη φύλαξη, ώστε να μην υποστούν πάλι αυτές οι δημόσιες υποδομές ρυπάνσεις και βανδαλισμούς.

Γ. Κανέλλης