Εξόρμηση στη Στροφυλιά για την Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων 2023.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου επισκεπτόμαστε τη Στροφυλιά για να τιμήσουμε την Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Οι Εθελοντές Πανεπιστημίου Πατρών (‘Εθεξις) μαζί με την ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ. και την soSCIety θα συναντηθούμε στον υγρότοπο Κοτυχίου – Στροφυλιάς όπου θα ξεναγηθούμε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου.

Θα περιηγηθούμε στην ακρόπολη του Τείχους Δυμαίων, θα κάνουμε ορνιθοπαρατήρηση και θα καταλήξουμε στη παραλία για «Το μεγάλο κυνήγι των μικροπλαστικών»!

 

«Το μεγάλο κυνήγι των μικροπλαστικών» είναι είναι μία δράση που έχει στόχο την καταγραφή των μικροπλαστικών και μεσοπλαστικών στην ακτογραμμή της Ελλάδας.

Η δράση υλοποιείται από την SoSCIety στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης, Μικρές Δωρεές-Μεγάλες Ιδέες και την εθελοντική συμμετοχή της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), του Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, Τμήματος Γεωλογίας, Πανεπιστημίου Πατρών και της Δρ. Χρυσής Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια, Τμήματος Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών.

Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων.

Στις 2 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στην ίδια ημερομηνία το 1971. Σκοπός της σύμβασης Ραμσάρ είναι η προστασία και η ανάδειξη η των υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για μοναδικής αξίας φυσικούς πόρους και βιότοπους στους  οποίους ζουν, αναπαράγονται και βρίσκουν καταφύγιο σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

Πότε και που;

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα συναντηθούμε στις 10:30 πμ στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Τείχους Δυμαίων. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να μας συναντήσει εκεί και μετά να ακολουθήσουμε  το πρόγραμμα όλοι μαζί. Η δραστηριότητα είναι δωρεάν, μόνο κόστος τα προσωπικά σας μεταφορικά. Τοποθεσία στον χάρτη google για το σημείο συνάντησης: https://goo.gl/maps/FiiDYcvFoMih6da7A

Μη ξεχάσετε: σνακ και νερό, παπούτσια για περπάτημα, ζεστά ρούχα, καπέλο και αδιάβροχο.

Τονίζουμε: κάθε ένας που συμμετέχει στις εξορμήσεις, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλειά του