Εξαιρετικός ο καθαρισμός του Σκαγιοπουλείου

D1

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκφράζει την ικανοποίησή της και συγχαίρει το Δήμο Πατρέων για την επέμβαση του στο Σκαγιοπούλειο, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για μεγάλο τμήμα της νοτιοδυτικής πλευράς της Πάτρας. Μια επέμβαση που έστω και αν ήλθε καθυστερημένα και μετά από …γκρίνια, ήταν οργανωμένη και ουσιαστική.

Για πολλές μέρες συνεργεία του Δήμου με μηχανήματα και δεκάδες εργαζόμενους, και συμμετοχή και μελών της ΟΙΚΙΠΑ, αποψίλωσαν και καθάρισαν σε βάθος τον κήπο του Σκαγιοπουλείου αφαιρώντας τα ύψους ενάμισι μέτρου χόρτα και κλαδεύοντας θάμνους και δέντρα. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο είναι ότι για τη μεγάλη ποσότητα κλαδεμάτων που προέκυψε χρησιμοποιήθηκε θρυμματιστής ώστε να απλωθούν επί τόπου και να μην πάνε στον ΧΥΤΑ. Η πρακτική αυτή πρέπει να γενικευθεί για προφανείς λόγους.

Μετά από πολλά χρόνια, ο κήπος πλέον αναδεικνύεται σε κάθε του γωνιά ώστε να είναι επισκέψιμος από κάθε συμπολίτη και ασφαλέστερος για τα παιδιά.

Εκτιμούμε βεβαίως ότι πρέπει να γίνει και το δεύτερο βήμα που είναι η ολοκλήρωση του θρυμματισμού των κλαδεμάτων, η απομάκρυνση του μεγάλου πεσμένου πεύκου προς την πλευρά της Ιεροθέου και η αντικατάσταση των υποδομών στις παιδικές χαρές που είναι απαρχαιωμένες ή κατεστραμμένες με σύγχρονες, ώστε και τα παιδιά να απολαμβάνουν τη ψυχαγωγία τους σε ένα ευχάριστο και ασφαλές πλέον περιβάλλον.