ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ

oikipa8 – 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων μετατίθενται μία εβδομάδα αργότερα, από αυτήν που είχε ανακοινωθεί στην «Εν Αιθρία» του Ιανουαρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει δυο θεματικές περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους υγροτόπους, που είναι από τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα.

 

  • 1η Δράση: Ενημέρωση-Περιβαλλοντική Εκδήλωση

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στον χώρο εκδηλώσεων της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64) θα πραγματοποιηθεί περιβαλλοντική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “ΟΙ ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ”. Θα προλογίσει ο Διονύσης Μαμάσης, Περιβαλλοντολόγος M.Sc. Αειφορικής Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ, ενώ βασικός ομιλητής θα είναι η κα. Γεωργία Καραμπέρου, Συντονίστρια-Δασολόγος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς. Θα παρουσιαστεί η ορνιθοπανίδα των υγροτόπων του Εθνικού Πάρκου, και θα αναδειχθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως ή λαθροθηρία.

 

  • 2η Δράση: Οικοτουριστική επίσκεψη στους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς

 

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου οργανώνει πρωινή οικοτουριστική εξόρμηση στην προστατευόμενη περιοχή. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Θα υπάρχει πούλμαν για τους συμμετέχοντες που θα αναχωρήσει στις 9:00 το πρωί της Κυριακής από το parking Γ. Καλεντζιώτη στη Πάτρα (πλησίον Φάρου). Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της ΟΙΚΙΠΑ, 2610321010 (Δευτέρα-Παρασκευή 7-9 μμ.)