Εκδρομή σε Πετρούπολη-Μόσχα

6-13 Ιουλίου 2020

Mια ονειρική εκδρομή, που είχαμε ξανακάνει πριν από 17 χρόνια, θα επαναλάβουμε το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από επιθυμία πολλών φίλων. Πρόκειται για ένα οδοιπορικό σε Πετρούπολη – Μόσχα, δύο ονομαστές πόλεις της Ρωσίας.
Στην «Βενετία του Βορρά» θα επισκεφθούμε το φημισμένο μουσείο Ερμιτάζ, τα εντυπωσιακά ανάκτορα Πέτερχοφ και θα απολαύσουμε μια χαλαρωτική κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα.
Στην πρωτεύουσα θα περιηγηθούμε στην Κόκκινη Πλατεία, θα ξεναγηθούμε στο Κρεμλίνο και θα επισκεφθούμε πανέμορφους σταθμούς του μετρό της Μόσχας.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2610-321010.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την κατάθεση της σχετικής προκαταβολής.
ΣΠΕΥΣΑΤΕ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΜΟΣΧΑ (6-13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020)

1η μέρα : Πάτρα- Ελ. Βενιζέλος- Αεροδρόμιο Μόσχας -Αγ. Πετρούπολη Αναχωρούμε από Πάτρα το πρωί για Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Αγ. Πετρούπολη με ενδιάμεση στάση στη Μόσχα.

2η μέρα: Ξενάγηση στη πόλη της Αγ Πετρούπολης και επίσκεψη στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου • Συνάντηση με τον ελληνόφωνα ξεναγό που θα μας συστήσει την πόλη της Αγ. Πετρούπολης μέσα από τα βασικότερα αρχιτεκτονικά και ιστορικά αξιοθέατα όπως η κεντρική λεωφόρος Νιέφσκι, ο Καθεδρικός του Καζάν, το Χειμερινό Ανάκτορο, η νήσος Βασιλέφσκι, ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Ισαάκ. Αυτή η μεγάλη βόλτα θα μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πόλης.

• Επίσκεψη στο Φρούριο Πέτρου και Παύλου, όπου βρίσκονται διάφορα μουσεία και μνημεία όπως ο καθεδρικός Αγίων Πέτρου και Παύλου, το μαυσωλείο μελών της βασιλικής οικογένειας, και άλλα.

3η μέρα: Ανάκτορο και κήποι του Πέτερεχοφ και κρουαζιέρα στο Νέβα • To Πέτερχοφ βρίσκεται στην νότια ακτή του κόλπου της Φινλανδίας και 34 km από την πόλη της Αγ. Πετρούπολης , προσφέροντας πανοραμική θέα στη Βαλτική. Είναι γνωστό για τους κήπους του σε γαλλικό και αγγλικό στυλ, τα ανάκτορα και τα διάσημα
συντριβάνια του συχνά συγκρίνονται με των Βερσαλλιών.

• Η κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα είναι ένας υπέροχος τρόπος να θαυμάσει κανείς την πόλη αλλά κυρίως τις εξαιρετικής αρχιτεκτονικής γέφυρες. Την εμπειρία θα εμπλουτίσουν οι ιστορίες τους από τον ελληνόφωνα ξεναγό μας.

4η μέρα: Επίσκεψη στο Ερμιτάζ (Βασική Συλλογή) • Ένα από τα πιο διασημότερα μουσεία στο κόσμο, καταλαμβάνει ένα μεγάλο συγκρότημα κτηρίων με εμβληματικότερο το μπαρόκ Χειμερινό Ανάκτορο. Το Ερμιτάζ διακοσμημένο εσωτερικά με μάρμαρο και χρυσό δημιουργώντας ένα υπέροχο φόντο για τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης που στεγάζει. Ο ελληνόφωνος ξεναγός μας θα μας καθοδηγήσει μεταξύ των συλλογών

5η μέρα: Ταξίδι με τρένο και προορισμό την Μόσχα Απολαμβάνουμε μια εξαιρετική διαδρομή με φόντο τα φυσικά τοπία της χώρας

6η μέρα: Περιήγηση στην πόλη της Μόσχας και ξενάγηση στο Μετρό • Θα περιηγηθούμε την ρωσική πρωτεύουσα με την βοήθεια του ξεναγού μας και θα δούμε σημαντικά αξιοθέατα όπως το πάρκο της Δόξας, ο καθεδρικός ναός του Χριστού Σωτήρος, το Άρμπατ, τα Σπάροου Χίλς, το πανεπιστήμιο Lomonosov και πολλά άλλα.

• Θα ξεναγηθούμε στο μετρό της Μόσχας που θεωρείται από τα ομορφότερα στον κόσμο. Ορισμένοι από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Σοβιετικής Ένωσης προσλήφθηκαν για να διακοσμήσουν τις αποβάθρες με θέματα από την επανάσταση, την εθνική άμυνα, το σοβιετικό τρόπο ζωής κ.α.

7η μέρα: ξενάγηση στη Κόκκινη Πλατεία – Κρεμλίνο – Κήποι του Αλεξάνδρου
• Όσες φορές και αν έχετε δει αυτό το μνημείο από φωτογραφίες η δια ζώσης εμπειρία θα σας κόψει την ανάσα. Η Κόκκινη Πλατεία αποτελείται από 73,000 τμ και εκεί θα δείτε τους τοίχους του Κρεμλίνου, το Μαυσωλείο Λένιν, τον καθεδρικό του Αγ. Βασιλείου, το πολυκατάστημα Γκουμ, την Πύλη του Σωτήρος, το μουσείο Ιστορίας, τον καθεδρικό του Καζάν και άλλα.

• Το Κρεμλίνο υπήρξε πάντα το σύμβολο του κράτους της Ρωσίας, σήμερα αποτελεί την οικία του Ρώσου Πρωθυπουργού και την έδρα της κυβέρνησης. Στα κτήριά του συγκαταλέγονται καθεδρικοί ναοί όπως η εκκλησία των 12 Αποστόλων, ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακόμα, το Ανάκτορο Πανοπλιών, ο Πύργος Αγίας Τριάδος κ.α.

• Οι κήποι του Αλεξάνδρου πήραν το όνομά τους από τον τσάρο Αλέξανδρο Ά. Βρίσκονται στο δυτικό τοίχο του Κρεμλίνου και έχουν τρία τμήματα, οι κήποι περικλείουν πολλά αρχιτεκτονικής αξίας μνημεία

8η μέρα: Αναχώρηση για την Αθήνα με απευθείας πτήση

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: – αεροπορικά εισιτήρια – μεταφορές όπως στο πρόγραμμα – 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Αγ. Πετρούπολη με πρωινό – 3 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στη Μόσχα με πρωινό – τραίνο 2ης θέσης για τη διαδρομή Πετρούπολη- Μόσχα – ελληνόφωνος ξεναγός – είσοδοι όπου θα γίνει ξενάγηση -2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα στην Αγ.Πετρούπολη -2ωρη ξενάγηση σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας – αποχαιρετιστήριο δείπνο με ζωντανή μουσική σε εστιατόριο της Μόσχας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ – Βίζα – Ασφάλιση (περίπου 6€ το άτομο) – Φιλοδωρήματα Για το ταξίδι απαιτούνται βίζα και διαβατήριο που να λήγει το νωρίτερο Ιανουάριο του 2021.
Οι θέσεις κατοχυρώνονται με την κατάθεση προκαταβολής 400€ ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ:
EUROBANK: 0026.0015.74.0104033390
Iban:GR4702600150000740104033390 (Βασιλακόπουλος- Χαλκιόπουλος

Αν οι θέσεις έχουν ήδη συμπληρωθεί, η προκαταβολή επιστρέφεται. Πληροφορίες στο 2610-321010 (7-9 μμ) Αν καταθέσετε χρήματα χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με την γραμματεία, τηλεφωνήστε μας για να μας δώσετε τα στοιχεία σας.