ΕΑΡΙΝΕΣ ΓΕΝΕΘΛΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΠΑ

trop_zohs

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Αλλάζοντας τρόπο ζωής- Εναλλακτικές ενασχολήσεις στην εποχή της κρίσης»

Γενέθλιες εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων δράσης διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας στις 19 και 23 Μαΐου 2012.

Την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα του τεχνικού επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40) θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Αλλάζοντας τρόπο ζωής-Εναλλακτικές ενασχολήσεις στην εποχή της κρίσης».  Νέοι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα και εγκαταστάθηκαν στην ελληνική περιφέρεια, θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους για το καινούριο ξεκίνημα της ζωή τους, μια πρακτική στην οποία καταφεύγουν –λόγω κρίσης-όλο και περισσότεροι νέοι. 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ:

  1. «Αλλάζοντας τρόπο ζωής: Η εμπειρία από το κτήμα Φούγκα». Ράνια Αλεξίου, νομικός.
  2. «Το μικρό είναι όμορφο» Μένη Χατζηπαναγιώτου Βιοκαλλιεργήτρια, τεχνολόγος γεωπόνος, οικοτέχνης
  3. «Φέρνοντας τη φύση στο διαμέρισμα μας». Ζαχαρούλα Ξυπολιά Περιβαλλοντολόγος και μέλος της εναλλακτικής κοινότητας «πελίτι». 
  4. «Προγράμματα στήριξης νέων ανέργων για αγροτικές δραστηριότητες» Παναγιώτης Αποστολόπουλος, οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων

patrinos

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η αυθαίρετη παράγκα του Καραγκιόζη»

Για τους μικρούς μας φίλους (αλλά και όσους αισθάνονται μικροί) το Σάββατο 19 Μαΐου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση Καραγκιόζη από το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών και τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Πατρινό και με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Η αυθαίρετη παράγκα του Καραγκιόζη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών. 

Η αυθαίρετη παράγκα του Καραγκιόζη (κωμωδία)

Έχει βγει ανακοίνωση από το διοικητήριο ότι θα γκρεμιστούν όλες οι αυθαίρετες κατοικίες ή εναλλακτικά θα πληρώσουν φόρους (χαράτσια) αυτοί που δεν τις έχουν δηλώσει. Όταν ο Υπασπιστής βλέπει την παράγκα του Καραγκιόζη την αποκαλεί βίλα, για ν’ αναγκάσει τον Καραγκιόζη να πληρώσει ακόμα περισσότερα χρήματα από αυτά που του αναλογούν. 

Ο Καραγκιόζης προσπαθεί με ιδιαίτερους τρόπους και με την εξυπνάδα του να αποδείξει ότι δεν είναι αυθαίρετη και φωνάζει τον Μπαρμπαγιώργο να τον βοηθήσει τη στιγμή που και στον ίδιο ετοιμάζουν να του γκρεμίσουν την στάνη με τα γιδοπρόβατα. Ο Υπασπιστής και ο Δερβέναγας κυνηγάνε τον Καραγκιόζη, όμως ο τελευταίος με τεχνάσματα τους ξεγελά και τους πείθει ότι δεν είναι αυθαίρετη και έτσι απαλλάσσεται από τη χρηματική ποινή.

Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός», συνεχίζοντας την παράδοση και έχοντας ως κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλλει τόσο με τις παλαιές όσο και με τις νέες παραστάσεις προσαρμοσμένες στην εποχή στην ανάδειξη του λαϊκού αυτού θεάματος σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο με μεγάλη επιτυχία. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ οι φαν του Καραγκιόζη (μικροί και μεγάλοι) μετά την παράσταση μπορούν να προμηθευτούν χειροποίητες φιγούρες.

Σας περιμένουμε όλους