ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων του ΥΠΠΟΑ διοργανώνει σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας εκπαιδευτική δράση με τίτλο: «Πολιτισμός και Φύση: Πολιτιστικές περιηγήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 17.00-20.00.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της δράσης:

17.00-18.00: Θεματικές ξεναγήσεις στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στα οποία απεικονίζεται το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα). Οι Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από την κ. Ν. Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

18.00-19.00: Προβολή ταινίας (διάρκειας 45 λεπτών) με τίτλο: «Πάτρα πράσινη πόλη… περίπου» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση με τους υπευθύνους της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.

19.00-19.30: Εργαστήριο ζωγραφικής: Νεροκολοκύθα, ένα φυσικό υλικό μετατρέπεται σε έργο τέχνης – Η φύση και η αρχαία ελληνική τέχνη μάς εμπνέει. Υπεύθυνος εργαστηρίου ο κ. Παναγιώτης Χαλούλος.

19.30-20.00: Πεζοπορία και ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών (στην οδό Αρέθα) από την κ. Ν. Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης θα παρουσιαστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών φωτογραφική έκθεση της ΟΙΚΙΠΑ με θέμα: “Μνημεία και Φύση”. Στόχος της έκθεσης είναι η φωτογραφική αποτύπωση μνημείων της Ελλάδας και η ανάδειξή τους στο φυσικό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε παιδιά ηλικίας από 7 ετών και άνω.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Ν. Κουτσουμπελίτη (Αρχαιολόγος) σε συνεργασία με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής από τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρες 8.00-15.00 στο τηλέφωνο 2613 616176 (Ν. Κουτσουμπελίτη).