Έξωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας από το γραφείο του

Πάτρα 10/8/2011

Με  έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε την ακατανόητη απόφαση του Δ/ντη του Κ.Υ Χαλανδρίτσας κ. Κουτσουράδη να διατάξει την έξοδο του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της ΠΕΡΙΟΧΗΣ του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας από το γραφείο του, όπου είχε εγκατασταθεί από το 1998 συστεγαζόμενος με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.

    Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας  (έτος ίδρυσης 1986) για περισσότερα από είκοσι χρόνια συνεργάζεται στενά με τον ανωτέρω σύλλογο τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλαδικό επίπεδο (ως μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων-ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και γνωρίζει από πρώτο χέρι το πολύπλευρο έργο που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί, τόσο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος όσο και της προαγωγής της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
    Θεωρούμε πως αποτελεί εξαιρετική τύχη για το Κ.Υ και την περιοχή ευθύνης του, η ύπαρξη και  λειτουργία ενός τέτοιου συλλόγου, τον οποίο θα έπρεπε με κάθε τρόπο και μέσο να έχει αγκαλιάσει και να ενισχύσει, αφού διευκολύνει το έργο του στον τομέα της πρόληψης, ο οποίος και θεωρείται ο κυριότερος άξονας δράσης του.

    Δεδομένων των παραπάνω πιστεύουμε πως ο χειρισμός του θέματος από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», θα κινηθεί στην κατεύθυνση της υποστήριξης και όχι της έξωσης του συλλόγου από το φυσικό του χώρο.