Η ΟΙΚΙΠΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η ΟΙΚΙΠΑ και η κοινωνία των πολιτών, θρηνεί σήμερα  έναν ξεχωριστό της μέλος. Μια προσωπικότητα που κόσμησε το δημόσιο βίο σε κάθε φάση της ζωής του με μοναδικό κριτήριο την ανιδιοτελή προφορά στα κοινά και στο περιβάλλον.

Αποχαιρετάμε το φίλο, τον ενεργό πολίτη, τον συνεπή πολιτικό, το σύντροφο, τον συνοδοιπόρο στα μονοπάτια της οικολογίας και των βουνών, το δικό μας Νίκο Τσούκαλη.  Το Νίκο της μουσικής και του γλεντιού, το Νίκο της παρέας, το Νίκο που γέμισε τον κόσμο μας, με το ήθος και τη σεμνότητά του, την καλοσύνη του, την αγωνιστικότητά του, την πολιτική του σκέψη, τον ορθολογισμό και τη μετριοπάθεια. Το Νίκο που το φευγιό του, μας κάνει φτωχότερους, στην Πάτρα, στην ΟΙΚΙΠΑ, στη χώρα μας.

Ο Νίκος Τσούκαλης ήταν ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας πριν 38 χρόνια, με έντονη συνεισφορά στην διάδοση των περιβαλλοντικών ιδεών στην περιοχή μας και ευρύτερα. Η προσφορά του αυτή συνεχίστηκε και από τη θέση του νομαρχιακού συμβούλου, όταν με συγκροτημένο λόγο και τεκμηριωμένες απόψεις υπερασπίστηκε τις θέσεις της Οικολογίας, ενάντια στα συμφέροντα επίδοξων καταπατητών και παρανομούντων σε βάρος του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Χάρη στο Νίκο οι θέσεις και προτάσεις της ΟΙΚΙΠΑ είχαν θεσμική έκφραση με μεγαλύτερη επίδραση και αποτελεσματικότητα. Η ίδια ποιοτική του παρουσία συνεχίστηκε και από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου με τις θέσεις και τις παρεμβάσεις του συνέβαλε στη διάδοση των οικολογικών ιδεών σε πανελλήνια κλίμακα.

Ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μια λαμπρή παρουσία στον κοινωνικό βίο με ξεχωριστό ήθος και συνέπεια. Η απώλεια του είναι απώλεια για το περιβαλλοντικό  κίνημα της χώρας μας, για την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Τα μέλη και οι φίλοι της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας είμαστε συγκλονισμένοι γιατί έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος, ένας συνοδοιπόρος, ένας αδελφός, ένας ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Καλό κουράγιο και δύναμη στη Μιράντα και τον Κωνσταντίνο!

Ακριβέ μας φίλε καλό σου ταξίδι στο αιώνιο φως!

 

Οικολογική Κίνηση Πάτρας

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA