8ημερη καλοκαιρινή εκδρομή της ΟΙΚΙΠΑ

9-16 Ιουλίου 2024
BENELUX (Βέλγιο – Ολλανδία – Λουξεμβούργο)
Αγαπητοί φίλοι της ΟΙΚΟ-παρέας!
Η ΟΙΚΙΠΑ διοργανώνει 8ημερη καλοκαιρινή εκδρομή και σας καλεί να συμμετάσχετε. Ετοιμάστε βαλίτσες και…φύγαμε!!!
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η ημέρα : Αθήνα – Βρυξέλλες – Άμστερνταμ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βρυξέλλες. Άμεση αναχώρηση για την Ολλανδική πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ. Η πιο πρωτοποριακή Πρωτεύουσα της Ευρώπης μας περιμένει να την εξερευνήσουμε. Η πόλη του Άμστερνταμ προσφέρει μια εντελώς διαφορετική αστική καθημερινότητα, όπου τα μοναδικά κανάλια και η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν ως μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης.
Άφιξη και ξεκινάμε την πανοραμική μας περιήγηση, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη που η πληθώρα των καναλιών με τα παλαιά αρχοντικά στις όχθες και τις εκατοντάδες γέφυρες, της προσδίδουν μια μοναδική αίγλη. Στη βόλτα μας θα δούμε τον κεντρικό σταθμό, το λιμάνι του Άμστερνταμ, την εβραϊκή συνοικία, τα νεότευκτα τεχνητά νησιά που έχουν προστεθεί στην περιοχή, την πλατεία των μουσείων.
Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια («Red Light District»), που αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς ατραξιόν στη χώρα.
2η ημέρα : Άμστερνταμ – Περιήγηση πόλης
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια ημέρα αφιερωμένη στη φημισμένη πρωτεύουσα. Μια ξεχωριστή πόλη, τόσο διαχρονικά ρομαντική όσο και σύγχρονη.
Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες, για να δούμε μεταξύ άλλων: Το επιβλητικό «Rijksmuseum», την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το μοναδικό «Παλάτι του Βασιλιά» στην κεντρική πλατεία Dam, τον «πλωτό» Κεντρικό Σταθμό, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα.
Θα διασχίσουμε πάλι στο ιστορικό κέντρο την Waterlooplein, την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Στην Πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείοτης πόλης, τον οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα γνωρίσουμε τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών, με τη βασική είσοδο δωρεάν και με προαιρετική είσοδο σε επιπλέον tours τα οποία προσφέρονται από τον οίκο, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά «κομμάτια» και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου.
Από εδώ, σας προτείνουμε να συνεχίσουμε με μια υπέροχη κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης, για να απολαύσουμε την αρχιτεκτονική και τη συναρπαστική θέα στα διάσημα ορόσημα της πόλης.
Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
3η ημέρα : Άμστερνταμ – Φόλενταμ & Μάρκεν – Φάρμα Τυριών
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχωρούμε διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Φόλενταμ και Μάρκεν.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, θα επισκεφτούμε κι ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους.
Για το ελεύθερο απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε στο Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο) ή το Μουσείο Βαν Γκογκ, ή να κάνετε μια βόλτα στην Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ, που είναι και η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά στην Ευρώπη.
Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
4η ημέρα : Άμστερνταμ – Χάγη – Ντελφτ – Ρότερνταμ – Αμβέρσα – Βρυξέλλες
Πρόγευμα στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την πόλη της «Ειρήνης», Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή, καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας, Scheveningen.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, που αποτελεί την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Έπειτα συνεχίζουμε για το Ρότερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem και Erasmus.
Συνεχίζουμε για την Αμβέρσα, γνωστή ως «πόλη των διαμαντιών», καθώς πάνω από το 70% του συνόλου των διαμαντιών διακινούνται εκεί. Τελικός προορισμός μας μία από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα : Βρυξέλλες – Περιήγηση πόλης
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη Βελγική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε με πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου θα δούμε το Atomium, τα Βασιλικά Παλάτια του Λάκεν με τον ομώνυμο Βασιλικό ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο με την Κινέζικη Παγόδα. Θα δούμε επίσης την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας Γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών. Συνεχίζουμε στη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, την «Ευρωπαϊκή Γειτονιά», όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι αντιπροσωπείες των κρατών-μελών της Ε.Ε., την Αψίδα του Θριάμβου, τον Καθεδρικό Ναό και θα καταλήξουμε στην Grand Place, μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Ευρώπης με το Δημαρχείο και τα σπίτια των συντεχνιών.
6η ημέρα : Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ
Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια υπέροχη εκδρομή ξεκινώντας από τη Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, το ναό του Αγ. Νικολάου, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτιου και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης.
Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπριζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Θα δούμε μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, την πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.
Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
7η ημέρα : Βρυξέλλες –Ντιάντ – Λουξεμβούρο
Πρόγευμα και αναχώρηση για ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε το Βελγικό νότο, μέσα από την πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα.
Η διαδρομή μας στη Βαλλονία θα οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις, την Ντινάντ, γενέτειρα του Σαξ (σαξόφωνο), όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στον ποταμό Λέσσε. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου.
Φθάνοντας, θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα αποτελεί ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την υπέροχη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής και την κεντρική πλατεία «των όπλων» – Place d’Armes.
Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.
8η ημέρα : Βρυξέλλες – Βατερλώ – Πτήση επιστροφής
Τελευταία μας ημέρα σήμερα και μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για το Βατερλό, τον χώρο, όπου ο Δούκας του Ουέλινγκτον νίκησε τον Ναπολέοντα, μια ήττα που σήμαινε το οριστικό τέλος της εξουσίας του μεγάλου αυτού στρατηλάτη και την εξορία του στο νησί της Αγίας Ελένης. Εδώ κυριαρχεί ο λόφος του λιονταριού, ένα τεχνητό δημιούργημα ύψους 43μ. και περιφέρειας 520μ. με ένα άγαλμα λιονταριού στην κορυφή του, από την κορυφή του οποίου μπορεί να απολαύσει κάποιος τη θέα της περιοχής που έγινε η μάχη του Βατερλό.
Στους πρόποδες αυτού του λόφου υπάρχει το Waterloo Battlefield Visitors Center ή το Memorial 1815 που είναι μια ολόκληρη εμπειρία, κάτι περισσότερο από απλά ένα μουσείο, το οποίο και θα επισκεφθούμε.
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών για την πτήση της επιστροφής.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ AEGEAN AIRLINES:
09/07 ΑΘΗΝΑ 08:00 – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 10:20 ΠΤΗΣΗ A3-620
16/07 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 20:00 – ΑΘΗΝΑ 23:59 ΠΤΗΣΗ Α3-623
Οι παραπάνω πτήσεις περιλαμβάνουν μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά,
μία αποσκευή καμπίνας έως 8 κιλά και ένα προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο.
Περιλαμβάνονται:
Ø Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean για το δρομολόγιο Αθήνα – Βρυξέλλες -Αθήνα
Ø Μία παραδοτέα αποσκευή έως 23 κιλά, μία αποσκευή καμπίνας έως 8 κιλά και ένα προσωπικό αντικείμενο ανά άτομο.
Ø Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές λεωφορείο
Ø Αρχηγός – συνοδός
Ø Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία για 4 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες και3 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ
Ø Πρωινό καθημερινά
Ø Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται:
Ø Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
Ø Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους.
Ø Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
Για πληροφορίες, τιμή και εγγραφές, στα τηλέφωνο της Γραμματείας 2610-321010
Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή6.00-8.00 απόγευμα , Τρίτη και Πέμπτη10:00 -12:00 πρωί.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την κατάθεση της σχετικής προκαταβολής