Βανδαλισμοί στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς

ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΟΦΥΠΕΚΑ

Τη συνδρομή των ενεργών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών ζητά με ανακοίνωσή της η τοπική Μονάδα Διαχείρισης  του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, προκειμένου να σταματήσουν οι βανδαλισμοί «γνωστών-αγνώστων», που για μια ακόμη φορά κατέστρεψαν ενημερωτικές  πινακίδες εισόδου και πληροφοριακές πινακίδες στην περιοχή ευθύνης της.

Οι πινακίδες είχαν τοποθετηθεί σε επιλεγμένες θέσεις εντός του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» (ΕΣΠΑ 2014-2020) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Δυστυχώς, από την ημέρα που τοποθετήθηκαν κάποιοι «ανεγκέφαλοι» τις καταστρέφουν σχεδόν καθημερινά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι φθορές και οι ζημιές και στον Περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης, που βρίσκεται στο Λάππα. Ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που μας δίνει ο νόμος, για να μην συνεχιστεί αυτό το έγκλημα, αλλά και για να αποκατασταθούν οι ζημιές!

Ζητάμε τη συνδρομή των ενεργών και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών. Όταν εντοπίζουν κάποια παράνομη δραστηριότητα, στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς, να επικοινωνούν με την Μονάδα Διαχείρισης (26930 31939, 26930 31651), το Δασονομείο Κάτω Αχαΐας (26930 22708), το Δασαρχείο Αμαλιάδας (26220 26231) και τα Αστυνομικά Τμήματα Βάρδας (26230 71111) και Κάτω Αχαΐας (26930 23333), καθώς όλοι αυτοί οι φορείς είναι άριστα ενημερωμένοι σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή και, επιπλέον, έχουν τη δικαιοδοσία να επέμβουν σε περίπτωση παρανομίας.

Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς δεν πρόκειται να πάψει να υπάρχει όσο και αν «κάποιοι» πιστεύουν ότι καταστρέφοντας την πληροφόρηση-ενημέρωση των πολιτών και κατοίκων, θα πάψει να υφίσταται και το καθεστώς προστασίας της περιοχής!